Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Futbalové tímy z Krymu chcú hrať ruskú ligu. Čo na to UEFA?

Futbalové futbalové kluby z Krymu Tavria Simferopol a Sevastopoľ zvažujú, či po prijatí polostrova do Ruskej federácie opustia ukrajinskú ligu a v budúcej sezóne sa zapoja do ruskej súťaže.

18.03.2014 21:06
debata

Predstavitelia Sevastopoľu uviedli, že túto sezónu dokončia v ukrajinskej lige, avšak dúfajú, že medzinárodné federácie UEFA a FIFA im umožnia presun k ruskému futbalu.

„Pracujeme na liste pre UEFA, FIFA a Ukrajinskú futbalovú federáciu,“ povedal prezident Sevastopoľu Alexander Krasilnikov. „Sme v úzkom kontakte s Tavriou. UEFA má naplánované rokovania na 24. a 25. marca v Kazachstane, takže tam snáď našu žiadosť preberú. UEFA má určité pravidlá, nechceme čeliť žiadnym sankciám,“ povedal.

Tavria Simferopol bola v roku 1991 prvým ukrajinským majstrom po vyhlásení nezávislosti. Jej predstavitelia uviedli, že čakajú na politické rozhodnutie. Ukrajina totiž v utorok v Moskve podpísanú zmluvu o pripojení Krymu neuznáva.

„Nedostali sme žiadnu ponuku od Ruskej futbalovej únie ani sme spolu neviedli rokovania. Aby sme mali nejaký základ, musíme počkať, až sa Krym oficiálne pripojí k Rusku,“ povedal športový riaditeľ Tavrie Alexandr Bojcan ešte predtým, než ruský prezident Vladimir Putin podpísal dohodu.

„Ukrajinská liga sa musí rozhodnúť, či potrebuje kluby ležiace na ruskom území a ruská Premier League by mala nájsť spôsob, ako to vyriešiť právne. Posledné slovo budú mať UEFA a FIFA,“ dodal Bojcan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sevastopoľ #Tavria Simferopoľ