Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes priznal: Manchester United nebol dosť dobrý

Tréner futbalistov Manchestru United David Moyes priznal, že jeho zverenci si nezaslúžili postúpiť do finále národného Ligového pohára.

23.01.2014 11:08
Manchester United, Ligový pohár Foto: ,
Sklamaní futbalisti Manchestru United.
debata

„Červení diabli“ neuspeli v stredajšom odvetnom zápase semifinále s hráčmi Sunderlandu v rozstrele z pokutových kopov, keď v riadnom hracom čase sa skončil duel 1:0 a po predĺžení 2:1 pre tím z Old Traffordu. V penaltovej lotérii však boli úspešnejší hostia, hoci premenili len dva pokusy z „bieleho bodu“. Za úradujúceho anglického šampióna sa presadil len Darren Fletcher, zlyhali Danny Welbeck, Adnan Januzaj, Phil Jones i Rafael da Silva.

„Nehrali sme dobre. Ak sme chceli postúpiť, mali sme predviesť omnoho lepší výkon. Minútu pred koncom riadneho hracieho času sme boli blízko k postupu. Mali sme tam šance na strelenie druhého gólu. V semifinále však vždy musí byť jeden neúspešný. V tomto prípade sme to boli my,“ povedal sklamaný škótsky kouč „červených diablov“.

Manchester United prehral v tejto sezóne už päť domácich stretnutí a zdá sa, že jedinou náplasťou na nevydarený ročník môže byť úspech v Lige majstrov. Dvadsaťnásobný anglický šampión sa v osemfinále stretne s Olympiakosom Pireus a zúfalo potrebuje úspech, pretože už je von z hry o trofej aj v FA Cupe a v Premier League zaostáva za vedúcim Arsenalom Londýn o priepastných 14 bodov. „Neúspech v Ligovom pohári je pre mňa zatiaľ najväčší neúspech počas pôsobenia v Manchestri. Taký však býva futbal, je to súčasť hry,“ poznamenal David Moyes. Finále súťaže je na programe 2. marca na londýnskom štadióne Wembley a Sunderland v ňom nastúpi proti Manchestru City.

Moyesovi zverenci prehrali päť z ostatných šiestich zápasov. Svojim fanúšikom sa môžu najbližšie „ospravedlniť“ víťazstvom v utorok 28. januára v domácom súboji s Cardiffom City.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Manchester United #David Moyes #Ligový pohár