Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FIS vyzvala k spoločnému boju proti zimným MS 2022 vo futbale

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) je proti presunu futbalových majstrovstiev sveta v roku 2022 na zimný termín.

04.11.2013 14:55
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

FIS už vyzvala aj ďalšie federácie zimných športov, aby spoločne lobovali proti snahám futbalových funkcionárov. „FIS predloží ďalším šiestim federáciám zimných športov návrh na podpis rezolúcie proti usporiadaniu futbalových majstrovstiev sveta počas sezóny zimných športov v roku 2022,“ cituje sport1.de stanovisko FIS.

Lyžiarska federácia sleduje úvahy o zmene termínu futbalového šampionátu s veľkou nevôľou. Obáva sa predovšetkým odlákania divákov a najmä sponzorov. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zvažuje presunutie šampionátu na zimný termín. Ak by sa turnaj konal pred Vianocami, zimnú sezónu by to veľmi neohrozilo. Ak by to bolo v januári alebo februári, mohlo by to spôsobiť problémy pre FIS.

Návrh FIS podporuje aj Medzinárodná biatlonová únia (IBU). Ak by snaha FIFA prešla, zimné federácie by mali problém s televíziami. Už teraz bojujú o výhodné vysielacie časy. „Dúfame, že majstrovstvá sveta vo futbale sa nebudú konať v zime. Podporujeme preto návrh FIS,“ uviedol podľa wn.de prezident IBU Anders Besseberg. Špičky federácií zimných športov sa majú stretnúť už túto stredu v Lausanne a majú diskutovať o spoločnom postupe.

debata chyba
Viac na túto tému: #protest #MS 2022 #zimný termín #FIS