Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skauti slávneho Ajaxu Amsterdam sledujú hráča AS Trenčín. V hre sú dva milióny eur

Holandské futbalové kluby Ajax Amsterdam a SC Heerenveen pozorne sledujú výkony a herný progres 19-ročného hráča AS Trenčín Emmanuela Uchegbu.

14.04.2024 15:28
Emmanuel Uchegbu Foto:
Emmanuel Uchegbu sa stal hráčom AS Trenčín v septembri 2023.
debata (1)

Ako informoval web allnigeriasoc­cer.com, nigérijský reprezentant do 20 rokov je už dlhšiu dobu v hľadáčiku spomínaných holandských tímov.

Odchovanec akadémie Golden Boot Soccer Academy v Nigérii prišiel do Trenčína vlani v septembri a od januára tohto roka je súčasťou A-mužstva. V posledných týždňoch sa čoraz častejšie objavuje v zápasoch seniorského tímu AS.

Vladimír Weiss Čítajte viac Kuca, Kašu a Džabu bude ťažké nahradiť. Verím, že na ME pôjde viac hráčov zo Slovana, tvrdí kapitán majstra Weiss

Webová stránka uviedla, že Uchegbu predvádzal naplno svoje kvality najskôr v prvej lige staršieho dorastu, v ktorej zaznamenal najvyššiu úspešnosť prihrávok (74,6 percenta) a zaznamenal aj najviac striel spomedzi hráčov v súťaži.

Ide o všestranného a rýchleho útočníka, ktorý má zmysel pre prihrávku a schopnosť presadiť sa v pokutovom území súpera. „Ajax vyslal skautov, aby sledovali napredovanie 19-ročného hráča na Slovensku,“ napísal allnigeriasoc­cer.com.

Uchegbu naposledy nastúpil aj v sobotňajšom zápase AS Trenčín proti Zlatým Moravciam (4:0). Do hry išiel v 72. minúte a zaznamenal asistenciu na štvrtý gól Artura Gajdoša.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Tvrdá rana pre Calzonu aj Lobotku. Neapol nedokázal vyhrať proti zachraňujúcemu sa Frosinone

Na medzinárodnej scéne zaujal počas Afrického pohára národov do 20 rokov v minulom roku, na ktorom odohral prvé tri zápasy Nigérie.

Následne ho z podujatia, a aj z následných MS hráčov do 20 rokov vyradilo zranenie. Podľa spomínaného webu si budú musieť záujemcovia o príchod Uchegbu pripraviť v lete dva milióny eur.

Chorvátska Ivanka zavelila: Ide sa na Euro! Fotogaléria - 37 fotiek Všetky fotky
Ivana Knollová sa už neukazuje iba na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Emmanuel Uchegbu