Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Raz mi hráč nechal zapáchajúci proteín v skrinke, obalila som mu celé auto do fólie. O futbalistov Spartaka sa stará sympatická Zelenčanka

Trnava je futbalové mesto. Chodili ste predtým na zápasy, poznali ste hráčov?

S futbalom som sa skamarátila, až keď som sa ocitla v trnavskom klube. Spoznala som vedenie, realizačný tím a hráčov, ktorí ma bez problémov prijali medzi seba. Postupne mi oni aj futbal prirástli k srdcu.

Stali ste sa aj odborníčkou na futbal? Rozumiete mu?

Samozrejme, už sa za ňu považujem, už viem aj to, čo je ofsajd… (smiech)

Zúčastňujete sa aj na taktických poradách pred zápasmi?

Niekedy som sa na nich zúčastňovala pravidelne. Teraz už len sporadicky, najmä pred dôležitejšími stretnutiami.

José Mourinho Čítajte viac Bez práce dlho nevydržal. Angličania píšu o veľkom návrate, Mourinho má po konci v Ríme namierené do známeho klubu

Kedysi sa vravelo, že masér bol spovedník hráčov, často sa mu zdôverovali, vedel často aj o ich súkromí, osobných problémoch viac ako tréner. Ako je to s vami?

Nepovedala by som, že viem viac ako iní. V kabíne máme k sebe všetci blízko a hráči si veľa vecí povedia nielen medzi sebou, ale aj s ostatnými členmi realizačného tímu. Rešpektujem hranice i súkromie hráčov. Ak majú problém, alebo sa potrebujú len porozprávať, vypočujem si ich. Ak chcú poznať na niečo môj názor, poviem im ho. A ak potrebujú priestor na súkromie a pokoj, nechávam im ho.

Máte v tíme obľúbencov?

V kabíne sa snažíme o priateľské prostredie. Ale je pravda, že s niektorými hráčmi vychádzam lepšie a považujem ich aj za svojich kamarátov, s inými ide skôr o profesionálny vzťah. Všetci sa však vzájomne rešpektujeme a správame sa k sebe s úctou.

Poppy Millerova Čítajte viac Calzona sa má na čo tešiť, spovedať ho bude jedna z najkrajších moderátoriek v Taliansku. Pred jej mikrofónom už stáli viaceré svetové hviezdy

Aké ste mali predstavy o futbalistoch, kým ste vkročili do ich šatne?

Tým, že som začínala v staršom doraste, vedela som približne, čo ma čaká. Napriek tomu som mala obavy, či ma hráči prijmú medzi seba. Na moje prekvapenie boli všetci od prvého dňa úžasní. Aj preto to s nimi ťahám už skoro štyri roky.

Čo sa vám na futbalistoch páči a čo nie?

Páči sa mi, koľko sú ochotní pracovať a čo všetko dokážu obetovať, aby dosiahli vytúžený cieľ. Vždy ma poteší, keď pôsobia, pracujú ako kolektív. Nepáči sa mi simulovanie hráčov súpera (smiech).

Tvrdíte o sebe, že ste hanblivá. Nemáte problém sa pohybovať v čisto mužskom kolektíve?

Spočiatku som s tým mala väčší problém, najmä som nevedela, ako na túto situáciu budú reagovať chalani. Teraz si už z toho hlavu nerobím. Pokiaľ nemusím, kabínu nenavštevujem, čím nechávam hráčom priestor na súkromie. Kto potrebuje, navštívi ma v masérskej miestnosti, v ošetrovni alebo počas tréningu.

Fortaleza Čítajte viac Chceli nás zabiť! Fanúšikovia rozbili na autobuse súpera okná kameňmi a tehlami, zakrvavených hráčov ratovala polícia

Zvykli ste si aj na iný spôsob komunikácie v mužskom tíme, často ostrejšie a možno i vulgárnejšie vyjadrenia?

Nejaký čas mi to trvalo, ale už som si zvykla.

Sú k vám hráči galantní? Podržia vám dvere, dajú prednosť, odnesú batožinu?

Niektorí. Iní mi ešte priložia tašku navyše a zavrú dvere pred nosom (smiech).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Spartak Trnava #Lenka Jurišičová