Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Guľa pred zápasom roka so Slovanom: Aj keď vyhráme, rozhodnuté stále nebude

Optimizmus vašich fanúšikov vzbudzuje šesťbodový náskok. Ako udržiavate tím, aby nepodľahol eufórii?

Máme jasné úlohy na najbližšie dni: disciplína, pracovitosť, pokora. Musíme ísť na maximum a udržať si tímovosť a súdržnosť.

V zápase so Žilinou nedohrali strelci Krstovič a Ramadan. Budú v nedeľu chýbať?

Prvé správy neboli najlepšie, podrobili sa ďalším vyšetreniam. Verím, že sa dajú čo najskôr do poriadku a pomôžu nám. Aj o tom je tím. Musí na to reagovať. Keď to bude potrebné, nastúpia hráči, ktorí majú tiež svoju rolu v mužstve.

Má DAC dostatočne širokú a silnú lavičku?

Nebavme sa o lavičke, máme káder, v ktorom sú hráči, ktorí prinášajú oživenie, zvýšili konkurenciu i úroveň, rozumejú svojej úlohe. Niekedy do zápasu naskakujú, inokedy sú v základe. Majú solídnu prax, čo im uľahčuje zvládať ich rolu v mužstve.

Zsolt Kalmár na archívnej snímke zo zápasu... Foto: SITA, Martin Havran
Zsolt Kalmár Zsolt Kalmár na archívnej snímke zo zápasu proti Slovanu.

Kapitán Kalmár naposledy len striedal, nahradil zraneného Krstoviča. Chýbal v zostave aj v dvoch predchádzajúcich zápasoch v nadstavbe. Nie je úplne zdravotne v poriadku, alebo to bolo len vaše rozhodnutie, že sedel na lavičke?

Tak som sa rozhodol, ale nebol úplne fit, čo platí od zápasu s Ružomberkom, ešte v závere základnej časti, kde utrpel menšie zranenie. Vzápätí v Bystrici ani nenastúpil. Proti Žiline dostal opäť priestor, aj keď nie úplne od začiatku. Platí, že hrá ten, kto je stopercentne pripravený, zdravotne, ale aj fyzicky a technicko-takticky. To musí každý akceptovať, lebo ide vždy o tím a jeho úspech.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #FC DAC 1904 Dunajská Streda