Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Druhý gól? Medveděv si vtedy asi odbehol na kávu, reagoval Weiss

Futbalisti Slovana Bratislava otočili nedeľný duel 13. kola Fortuna ligy a zvíťazili na trávniku AS Trenčín 3:2. Naplno bodovali piatykrát za sebou.

31.10.2021 19:03 , aktualizované: 19:09
SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava... Foto: ,
Ezekiel Henty oslavuje druhý gól Slovana.
debata (2)

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 2:3 (1:0)
Góly: 42. Kadák, 64. Azango – 50. Henty, 52. Zmrhal, 81. Henty. Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Štrbo, ŽK: Kadák – De Marco, Rabiu, Kankava, Weiss, 1000 divákov.
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Kozlovský – Gaži (90. Kmeť), Lavrinčík, Hollý (66. Zubairu), Azango – Kadák – Jendrišek (79. Ikoba)
Slovan: Chovan – Medveděv, Kašia, Božikov, De Marco (88. Abena) – Kankava – Henty, Rabiu (77. Mráz), Zmrhal (88. Weiss) – Dražič (46. Čavrič) – Green (46. Da Silva)

SR Futbal FL 13.kolo Žilina ViOn ZAX Čítajte viac Žilina ukončila čiernu sériu, DAC s prekvapujúcou prehrou

Peter Hlinka, tréner Trenčína: „Prvý polčas sme hrali veľmi solídne. Boli sme aktívni a silní na lopte. Začiatok druhého polčasu sme nezachytili, súper hral aktívne. Čakali sme, že Slovan postaví do druhého polčasu dvoch útočníkov. To nám vyhovuje, k prečísleniu v strede poľa sme sa však nedostali. Centrované lopty nám dnes robili veľké problémy a jedna napokon rozhodla. Musíme pogratulovať súperovi a uznať jeho kvalitu.“

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Výborný futbal. My sme mali v hre viaceré chybné momenty, no ukázali sme aj veľmi dobré veci. Trenčín hral dnes výborne. Máme dosť zranených hráčov v defenzíve, problémy sme mali aj v strede ihriska. Za omyly sme pykali. Druhý gól sme dostali úplne zbytočne, Medveděv si vtedy asi odbehol na kávu.“

Trenčania nemali v zápase čo stratiť. Do zápasu vstúpili bez rešpektu a udávali tón duelu celý prvý polčas. Už v 2. minúte sa dostal k zakončeniu Jendrišek, no hlavou minul bránu.

Trenčania sa neustále pohybovali na polovici súpera a v 33. minúte bola ich aktivita odmenená priamym kopom z hranice šestnástky.

Kadák loptu ideálne zakrútil okolo múru, no trafil iba žrď. Kapitán domácich však napokon sieť rozvlnil a to exportnou strelou z 30 metrov v 42. minúte.

futbal trenčín slovan Čítajte viac ONLINE: Slovan uspel v Trenčíne

Slovan po polčase vymenil ofenzívnych hráčov a do druhej štyridsaťpäťmi­nútovky vstúpil ako vymenený. Striedajúci Čavrič sa už po dvoch minútach predral do šestnástky, no z uhla trafil iba brankára Kukučku.

V 50. minúte sa už skóre menilo, zvnútra šestnástky zamieril Henty presne k žrdi. Ubehli iba dve minúty a majster už viedol. Po rohovom kope sa lopta dostala k Zmrhalovi a ten rozvlnil sieť.

Trenčania sa však po hodine hry spamätali z nepriaznivého vývoja a vrátili sa k ofenzívnej snahe. V 64. minúte sa opäť vybrali do šestnástky súpera vo väčšom počte, Kadák vrátil loptu na hranicu šestnástky Azangovi a Nigérijčan peknou strelou pod brvno vyrovnal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V 70. minúte sa štadión Na Sihoti tešil z ďalšieho obratu, no gól Kadáka neplatil. Zasiahol videorozhodca, ktorý pred gólom objavil ruku Jendriška položenú na chrbte Božikova a presvedčil hlavného rozhodcu Ziembu, že išlo o faul.

Tri body si tak napokon odniesol Slovan, keď v 81. minúte Zmrhal ideálne nacentroval do šestnástky a Henty hlavičkou rozhodol.


Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín