Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

DAC má šancu na reparát. Žilina ho nezdolala tri roky

Futbalistom Dunajskej Stredy posledný zápas na domácej pôde nevyšiel. Podľahli trápiacemu sa Ružomberku (0:1). Zajtra budú mať šancu na reparát. V šlágri 10. kola najvyššej súťaže privítajú lídra zo Žiliny.

28.09.2019 07:25
Kristopher András Vida Foto: ,
Útočník Dunajskej Stredy Kristopher András Vida strieľa na žilinskú bránku.
debata

Bude to súboj tretieho s prvým. Ak nechce DAC stratiť kontakt s dvoma tímami, ktoré sú nad ním, nemôže si dovoliť straty. Už teraz zaostáva za vedúcou Žilinou o sedem bodov…

DAC nie je vo svojej koži, čo potvrdilo v týždni aj stretnutie v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe. Favorit síce zdolal Radimov 2:0 a postúpil, ale s mužstvom z piatej ligy sa potrápil viac, ako sa čakalo. Vedúci gól strelil až po vyše hodine hry. Tréner Peter Hyballa upozornil na skutočnosť, že jeho zverenci v uplynulých štyroch zápasoch nedokázali ani raz skórovať v prvom polčase.

"Najdôležitejšou vecou v pohári je postup do ďalšieho kola, ale napriek tomu sa musíme zamyslieť nad našimi výkonmi z posledných dvoch týždňov, pretože vôbec nie som spokojný s tým, čo sme v tomto období predviedli,“ zdôraznil tréner DAC.

MŠK Žilina ako jediný v aktuálnej ligovej sezóne ešte neprehral. V pohárovom súboji v Novom Meste nad Váhom vyhral 4:0. „Dobre sme sa naladili na nedeľu,“ tvrdí žilinský útočník Filip Balaj, ktorý strelil dva góly. „Stretnutie sme si nezdramatizovali ako predchádzajúce v pohári, celý čas sme kontrolovali hru.“

DAC si nedávno poradil doma aj so Slovanom a v jeho prospech v súboji so Žilinou hovorí aktuálna bilancia. Neprehral s ňou už tri roky.

Žilinčania v októbri 2016 strelili na neutrálnej pôde v Senci do dunajskostredskej siete až šesť gólov, ale od tohto stretnutia sa už vo vzájomných súbojoch z plného zisku netešili. V piatich stretnutiach vyhral DAC a v štyroch sa zrodila remíza. Naposledy sa tešil na žilinskej umelej tráve (2:1), keď dva góly strelil Kalmár, kapitán MŠK Škvarka v poslednej minúte už len skorigoval.

Program 10. kola

Dnes: 16.30 Sereď – Trenčín (RTVS), 19.00 Michalovce – Ružomberok, Slovan – Nitra, Senica – Pohronie, nedeľa 18.00 Dunajská Streda – Žilina (Orange sport), Zlaté Moravce-Vráble – Trnava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda