Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Keď hráči vycítia, že sú lepší. Žilinská bolesť sa vrátila

Kouč futbalistov MŠK Žilina Jaroslav Kentoš napriek sobotňajšiemu víťazstvu v dueli 9. kola Fortuna ligy 2019/20 proti nováčikovi súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (2:1) vytkol hráčom viacero nedostatkov. Rodáka z Vranova nad Topľou potešil vstup do stretnutia aj získané tri body, nepáčil sa mu však prístup zverencov v niektorých fázach stretnutia.

22.09.2019 10:09
Dávid Ďuriš Foto: ,
Dávid Ďuriš (vľavo) prispel k triumfu Žiliny nad Pohroním. Šošoni vedú tabuľku Fortuna ligy.
debata

"Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, no potom prišla ‚bolesť nášho tímu‘. Hráči pocítia, že sú lepší ako súper, a tak začnú hrať pomalšie, zľahčujú si veci… Tam bol náš najväčší problém.

Napriek tomu sme aj s touto hrou mali dostatok šancí, no na môj vkus sme hostí pustili do viacerých nebezpečných situácií. Pri takej prevahe sme mali mať zápas oveľa viac pod kontrolou," zamyslel sa 45-ročný Kentoš podľa oficiálneho webu „šošonov“.

Žilinčania triumfovali aj v piatom tohtosezónnom domácom vystúpení a naďalej sú na 1. mieste. Majstrovský Slovan Bratislava môže v nedeľu znížiť štvorbodový odstup na lídra práve v Žiline v dueli proti AS Trenčín.

„Žilina je Žilina, odtiaľ sa body odvážajú ťažko. Náš výkon bol však dobrý a keby sme hrali trochu viac dopredu, mohli sme ich odtiaľ odviezť,“ vyhlásil podľa televízie TA3 odchovanec MŠK v službách Pohronia Michal Klec, ktorý v 78. min technickou strelou znížil na konečných 1:2.

Hostí načal už vo 4. min obranca Filip Kaša, na ktorého v 55. min nadviazal Róbert Boženík. Reprezentačný útočník predtým do prestávky opečiatkoval pravú žrď aj brvno.

„Pohronie sa snažilo hrať futbal a na našom ihrisku predviedlo sympatický výkon. Možno keby sme to skôr uzavreli, napríklad keby mi tam ‚padla‘ nejaká šanca, tak by sme to rozhodli a v pokoji by sme to dohrali,“ poznamenal Boženík.

„Výkon nebol podľa našich predstáv. Určite vieme hrať aj lepšie. Máme však tri body a sme s nimi spokojní,“ doplnil taktiež pri mikrofóne TA3 strelec úvodného žilinského zásahu Kaša.

Tréner nováčika Ján Rosinský po stretnutí vyzdvihol disciplinovaný a organizovaný výkon svojich zverencov. "Po tejto stránke to bol asi náš najlepší výkon, ale bolo to na úkor ofenzívy. Aj napriek tomu sme dokázali streliť gól. Prišli sme do Žiliny s najhoršou obranou v lige, a preto sme chceli najmä v obrane ukázať istejší výkon.

Domáci dominovali takmer počas celého zápasu, aj keď sme mali určité fázy, v ktorých sme dostali súpera pod tlak," skonštatoval 67-ročný odborník, ktorý v priebehu augusta vystriedal vo funkcii Milana Nemca.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa