Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Trnavská City Arena láka fanúšikov. Na štadióne vysvätili kaplnku

Nový domovský stánok slovenského klubu FC Spartak Trnava City Arena slávnostne otvorili v sobotu 22. augusta 2015, "pokrstili" ho futbalisti fortunaligového tímu v zápase proti mužstvu najvyššej brazílskej súťaže Atlético Paranaense (0:2), ako aj legendy "andelov" v exhibícii s Old Boys Ajaxu Amsterdam (2:4).

24.09.2015 13:47
City aréna, Spartak Trnava Foto: ,
Kaplnka pre hráčov, ktorí sa budú chcieť pred zápasom modliť.
debata

Štadión Antona Malatinského priťahuje pozornosť fanúšikov. „Zatiaľ sme tu za jeden mesiac odohrali štyri stretnutia a priemerná návšteva je nad 10 000 divákov. To je pre slovenský futbal nevídané,“ uviedol predseda predstavenstva City Arena, a.s. Pavol Adamec na oficiálnej internetovej stránke trnavského klubu.

V najvyššej slovenskej súťaži odohrali futbalisti Spartaka v novej aréne dosiaľ dva duely: 30. augusta si v 7. kole Fortuna ligy pripísali cenné víťazstvo nad MŠK Žilina (2:0), ale 19. septembra prekvapujúco podľahli nováčikovi z Michaloviec (0:1). Medzitým absolvovali hráči Trnavy ďalší medzinárodný prípravný súboj: 4. septembra podľahli francúzskemu klubu Olympique Marseille 0:1.

Vysvätená je už aj štadiónová kaplnka. „Mons. JCDr. Tibor Hajdu ju zasvätil svätému Jánovi Pavlovi II., ktorý bol známym priaznivcom športu a jeho výrok ‚Šport chráni slabých a nikoho nevylučuje. Oslobodzuje mladých ľudí z nástrah apatie a ľahostajnosti a vzbudzuje v nich zdravý zmysel pre súťaženie‘ figuruje aj na sklenenom modeli štadióna, ktorý požehnal trnavským futbalistom počas ich návštevy Vatikánu pápež František,“ uviedol web spartak.sk.

City aréna v Trnave Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V šatni má každý hráč Spartaka svoju menovku.

Najbližšie sa „andeli“ predstavia v domovskom stánku v piatok 25. septembra, keď od 20.00 h privítajú v stretnutí 11. kola FL 2015/2016 mužstvo FC ViOn Zlaté Moravce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #City aréna
Načítavajú sa športové výsledky...