Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Norbert Hrnčár sa stal trénerom Dukly

Novým trénerom corgoňligového futbalového klubu FK Dukla Banská Bystrica sa stal bývalý slovenský reprezentant Norbert Hrnčár. Informuje o tom oficiálna stránka Banskobystričanov.

06.06.2012 12:38
hrncar Foto:
Norbert Hrnčár.
debata

V uplynulej sezóne viedol A-mužstvo Dukly Štefan Zaťko, vedenie klubu zo Štiavničiek s ním však nepredĺžilo zmluvu. „Vojaci“ obsadili v Corgoň lige 2011/2012 až deviatu pozíciu a zaostali za ambíciami, ktorými boli účasť vo finále domácej pohárovej súťaže Slovnaft Cup a prípadné účinkovanie v pohárovej Európe.

Banskobystričania s onedlho 42-ročným Norbertom Hrnčárom (nar. 9. 6. 1970) komunikovali v priebehu ostatných štrnástich dní. Nový kouč Banskej Bystrice potvrdil atraktívnosť ponuky zo Štiavničiek, pretože v Dukle vojenčil. „Je to už 19 rokov,“ potvrdil rodák z Nitry. „Tu som začínal ligovú kariéru a je taký paradox, že tu začínam ligovú kariéru aj ako tréner,“ povedal po podpise zmluvy Norbert Hrnčár a na margo svojich ambícii doplnil: „Káder poznám, aj keď nie všetkých hráčov osobne. Videl som zápasy, určite si ďalšie pozriem na zázname. Nechcem používať klišé, ale dúfam, že mužstvo pôjde výkonnostne dopredu a futbal bude ľudí baviť.“

„Ide o ambiciózneho trénera, ktorý nám zapadá do celkovej filozofie klubu. Pred dvoma rokmi sme začali dbať o to, aby sme vystavali základné kamene s mládežou. Nakoľko je pán Hrnčár aktuálne asistentom pri slovenskej reprezentácii do 21 rokov, tak sa domnievame, že aj z tohto pohľadu by to mohol byť zaujímavý krok,“ uviedol generálny riaditeľ Dukly Banská Bystrica Tomáš Geist.

Norbert Hrnčár začal seniorskú kariéru vo Vrábľoch. V roku 1993 prišiel pod Urpín na vojenčinu, potom pôsobil v Nitre, Žiline. Najväčšie úspechy dosiahol v Slovane Bratislava, s ktorým v roku 1999 získal majstrovský titul i víťazstvo v Slovenskom pohári. V slovenskej reprezentácii odohral dva zápasy. Hráčsku kariéru ukončil v roku 2005 v rakúskom Pamhagene. V pozícii trénera viedol druholigový tím FC Petržalka 1898.

debata chyba