Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Kvalifikácia ME - Skupina J

23.03.2023 o 20:45

Slovensko
0 : 0
(0:0)
Luxembursko
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Úvod Slovenska do kvalifikácie na ME 2024 nevyšiel našim reprezentantom v žiadnom prípade podľa predstáv. Zaslúžená remíza s Luxemburskom je to, čo si určite žiaden slovenský fanúšik neželal na úvod kvalifikácie. Dnes v mnohých momentoch chýbalo našim sokolom nasadenie a my len môžeme dúfať, že v nedeľnom zápase na Národnom futbalovom štadióne proti Bosne a Hercegovine bude viditeľné zlepšenie.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Bénes síce získal loptu efektne, no hlavný arbiter Obrenovič videl v súboji ruku.

90

Tri minúty navyše sa dnes ešte budú hrať v Trnave.

88

Boženík mal nohu v súboji príliš vysoko a fauloval tak Barreiru.

85

Mak nákopom na vzdialenejšiu tyč hľadal Boženíka, no len márne.

84

Striedanie v tíme Luxembursko:
z ihriska odchádza Florian Bohnert, prichádza Timothé Rupil,
z ihriska odchádza Danel Sinani, prichádza Sebastien Thill.

82

Striedanie v tíme Slovensko:
z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Michal Tomič.

81

Boženík sa teraz príliš ulakomil na strelu, ktorú brankár Moris vylačil. Tu sa veru pýtala prihrávka.

80

Striedanie v tíme Slovensko:
z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza László Bénes.

80

Po Hanckovom centri je tu ďalši rohový kop pre našich.

79

Rodrigues si s našimi znova narobil v šestnástke čo len chcel, nasledovala zblokovaná strela Martinsa.

76

Naši s loptou na kopačkách, ale na vlastnej polovici. To sa nepáči slovenským priaznivcom na štadióne a dávajú to jasne najavo.

73

Striedanie v tíme Slovensko:
z ihriska odchádza Tomáš Suslov, prichádza Róbert Mak,
z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Róbert Boženík.

72

Toto bol absolutný skrat našej defenzívy! Rodrigues si s našou obranou teraz spravil to, čo len chcel a my môžeme byť radi, že sme neinkasovali. Rodrigues netrafil strelou bránu.

71

Po strate lopty od Ondreja Dudu sa ku strele dostal z kádra nášho súpera striedajúci Thill. Prudká rana našťastie nemierila medzi tri žrde svätyne Dúbravku.

69

Strely celkom: 13:4

66

V tejto chvíli sa na trávniku nič zaujímavé nedeje. Duda bol na strede poľa faulovaný, lopta pre našich.

64

Striedanie v tíme Luxembursko:
z ihriska odchádza Yvandro Borges Sanches, prichádza Laurent Jans,
z ihriska odchádza Mathias Olesen, prichádza Vincent Thill.

63

Po chybnej prihrávke Kucku na polovici súpera sa našťastie pre nás nedokázali Luxemburci presadiť z protiútoku na našej polovici.

61

Haraslín teraz výborne svojou šikovnosťou získal na poslednú chvíľu rohový kop pre našich.

59

Toto bola jasná tutovka! Hanckov krásny center z ľavého krídla hľadal v šestnástke hlavu Polievku a aj ju úspešne našiel. Famózny zákrok brankára Morisa, ktorý drží ešte Luxembursko nad vodou.

57

Žltá karta pre tím Luxembursko (Lars Gerson).

56

Suslov sa do šestnástky nepreštrikoval, následne to zakončením skúšal spred pokutového územia strelou Lobotka, no mimo bránu.

55

Pekarík si pri rozohrávke z obrany nemal s kým pomôcť, a tak to musel celé riešiť len odkopom do autu.

52

Borges Sanches teraz jednoznačne ukázal našim, že musia byť v obrany vždy na pozore. Napokon hráč Luxemburska aj zaujímavo z pravého krídla zakončoval, no mimo bránu Dúbravku a navyše bol dodatočne odmávaný aj ofsajd.

50

Duda strelou k pravej tyči priamym zakončením poriadne preveril reflexy brankára Morisa. Následná dorážka od Polievku bola veľmi nepresná.

48

Po tom, čo sa Haraslín v pokutovom územi nepredral pred brankára Morisa, sa píska nedovolený zákrok na Lobotku. Zaujímava štandardná situácia pre našich.

48

Luxemburci sa teraz usadili na našej polovici, takýto obraz hry by sme si želali vidieť čo najmenej.

46

Ihneď od začiatku druhého dejstva je možné sledovať od našich futbalistov vysoké napádanie, ktoré však zatiaľ želané ovocie neprináša.

46

Začal sa druhý polčas.

Štatistiky po prvom polčase:

Držanie lopty: 49% : 51%
Strely celkom: 7:3
Strely na bránu: 1:2
Rohové kopy: 5:2
Fauly: 4:9

V prvom polčase úvodného zápasu Slovenska v kvalifikácii na ME 2024 gól nepadol. Úvod zápasu určite zverencom trénera Calzonu nevyšiel podľa predstáv. Na Štadióne Antona Malatinského mali viac z hry Luxemburci. S pribúdajúcimi minútami sa však zlepšovala aj hra našich reprezentantov. Azda najväčšiu príležitosť mal v pokutovom území súpera Polievka, na ktorého hlavičku však brankár Moris pohotovo zareagoval. Druhý polčas sa začne približne o 21:47.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Hancko teraz výborne odvrátil hroziace nebezpečenstvo nášho súpera, keď hlavičkou poslal do bezpečia loptu letiacu na vzdialenejšiu tyč.

43

Opäť raz to naši zaujímavo zohrali v šestnástke súpera, keď Haraslín prízemným centrom v šestnástke hľadal Dudu, tomu však lopta odskočila. Klobúk dole ale teraz určite treba zložiť pre Hancka a Lobotku, ktorí boli na počiatku tejto akcie.

41

Barreiro to v súboji s Dudom prehnal s aktivitou, hlavný arbiter Obrenovič píska.

39

V posledných minútach sa našim reprezentantom darí úspešne hrať s loptou na polovici súpera, takto by sme to určite radi videli častejšie.

37

Zakončenie od Dudu spred šestnástky nemierilo medzi tri žrde brankára Morisa.

36

Po rohovom kope našich od Suslova sa ku lopte dostal len náš súper, ktorý ihneď vyrazil dopredu. Pred brankárom Dúbravkom sa však nedal Lobotka v súboji jeden proti jednému nachytať.

35

Držanie lopty 45% : 55%

35

Na Pekaríkov center z pravého krídla nedosiahol v šestnástke Lukáš Haraslín.

33

Haraslín teraz hľadal Dudu pred šestnástkou Luxemburska, no to sa následne ukázalo ako nie úplne ideálne riešenie. Možno to teraz mohol zobrať útočník Sparty Praha na seba.

31

Luxemburci sa previnili na našej polovici faulom, rozohrávať bude Martin Dúbravka.

28

Vzápätí na opačnej strane sa dostali do veľkej príležitosti aj hostia, keď Rodrigues poriadne preveril prúdkou strelou Martina Dúbravku.

27

Jednoznačne najzaujímavejšia príležitosť doterajšieho priebehu dnešného zápasu. Po zahranom rohovom kope našich loptu vo vzduchu sklepával pre Polievku Juraj Kucka. Útočník Dukly Banská Bystrica však len hlavičkoval do pripraveného brankára Morisa.

25

Polievkova zaujímava kolmica cez dvoch hráčov hľadala nabiehajúceho Suslova v pokutovom území pred bránou Morisa. Škoda, že lopta nemala očosi menšiu razanciu.

25

Sinani pred šestnástkou Slovenska nenašiel nikoho, naši si však nerozumeli pri prechode dopredu a znova tak len darujeme loptu zadarmo nášmu súperovi.

23

Po druhom rohovom kope našich to už bolo očosi zaujímavejšíe. Z pravého kraja pokutového územia vyskúšal zakončenie mladý Tomáš Suslov. Tečovaná lopta skončila mimo troch žrdí Luxemburska.

22

Gyömbér to riešil z obrany kolmou prihrávkou na stred ihriska. Tá však bola príliš ťažká na spracovanie, aj napriek tomu sme udržali loptu v hre.

21

Prvý roh v zápase našim nevyšiel. Center od Haraslína nenašiel v pokutovom území súpera nikoho v modrom.

18

Zaujímavý protiútok od našich. Róbert Polievka po zisku lopty v blízkosti poliacej čiary nad ničím nerozmýšľal a trielil dopredu. Skúšal to napokon zakončením spred šestnástky ľavou nohou na bližšiu tyč, avšak netrafil bránu.

18

Gyömbér bol pri nápádaní Sinanim nútený odohrať loptu len do autu.

17

Pekarík bol faulovaný na vlastnej polovici Rodriguesom, píska sa nedovolený zákrok.

14

Sinani to skúsil priamym ohrozením brány a veru poriadne preveril Martina Dúbravku, ktorý to však svojím zákrokom zvládol.

13

Sinani bol pri prechode dopredu faulovaný na našej polovice Jurajom Kuckom. Zaujímavá štandardná situácia pre nášho súpera.

12

Po centri nášho súpera do pokutového územia sa ku odrazenej lopte pred šestnástkou Barreiro. Jeho nepresné zakončenie však znamená len odkop od brány Dúbravku.

10

Na štadióne v malom Ríme sa aktuálne hra upokojila, stále je to však od Slovákov vpredu príliš statické.

8

Vzápäti na opačnej strane z toho bola pekná kontra našich sokolov. Po výbornej prienikovej prihrávke od Hancka sa ku lopte dostal Lukáš Haraslín. Síce sa útočník Sparty Praha predral do šestnástky, jeho zakončenie bolo zblokované.

7

Naši futbalisti si takýto úvod do zápasu pravdepodobne nepredstavovali. Absolútne zbytočná strata lopty pred vlastnou šestnástkou dala možnosť kapitánovi Luxemburska Martinsovi zahroziť, našťastie z toho nebolo nič nebezpečné pre našu bránu.

4

V ofsajdovom postavení sa ocitol Lukáš Haraslín, a to neuniklo pozornosti čiarového arbitra. Tu sa naša ofenzívna púť na polovici súpera nateraz končí.

4

Na ďalší pokus to už ale nášmu gólmanovi pri rozohrávke vyšlo, bola z toho pekná rozohrávka na stred poľa, kde si ju vypýtal Peter Pekarík. Môžeme vyraziť dopredu.

2

Brankár Martin Dúbravka pri rozohrávke zaváhal a poslal veľmi nepresnú prihrávku na Gyömbéra. Autové vhadzovanie pre nášho súpera zadarmo, toto nie je vydarený úvod zápasu od našich reprezentantov.

1

Slováci sa takmer ihneď pokúšali o prechod dopredu po ľavom krídle, avšak neboli úspešní. Lopta pre Luxembursko.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Šatka, Hancko – Kucka ©, Lobotka, Duda – Suslov, Polievka, Haraslín.
Náhradníci: Rodák, Ravas – Vavro, Strelec, Boženík, Bénes, Hrošovský, De Marco, Tomič, Jirka, Mak, Bero.
Tréner: Francesco Calzona

Luxembursko: Moris – Bohnert, Gerson, Chanot, Olesen, Pinto – Borges Sanches, Barreiro, C. Martins ©, Rodrigues – Da. Sinani.
Náhradníci: Schon, Pereira Cardoso – Mahmutović, V. Thill, Carlson, De. Sinani, Hall, Jans, Rupil, S. Thill, Dzogovic.
Tréner: Luc Holtz

Rozhodca: Obrenovič (SLO) – Praprotnik (SLO), Kordež (SLO) – Borošak (SLO).

Slovenskú reprezentáciu pod vedením talianskeho trénera Francesca Calzonu čaká vo štvrtok večer v zápase s úvodným výkopom od 20:45 štart kvalifikácie na ME 2024, ktoré sa budú konať v Nemecku. V rámci úvodného zápasu slovenských sokolov preverí na Štadióne Antona Malatinského Luxembursko.

Naši reprezentanti sa z víťazstva tešili naposledy ešte 10. júna uplynulého roka, keď v Dalga aréne v Baku zdolali domáci Azerbajdžan. Navyše pod vedením Calzonu Slováci ešte víťazstvo nezaznamenali. Nielenže si všetci určite želáme úspešný štart do kvalifikácie, ale ako sa hovorí, už by bolo načase aj vyhrať.

Proti však bude určite veľmi dobre pripravený tím Luxemburska, ktorý v posledných zápasoch zaznamenal obdivuhodné výsledky. Remíza s Bulharskom a Maďarskom, výhra nad Litvou a ďalší nerozhodný výsledok, tentoraz s Tureckom. Už podľa týchto výsledkov je jasné, že na našich futbalistov nečaká zajtra v Malom Ríme nič ľahké.

KVALIFIKÁCIA NA ME 2024 – SKUPINA J

1. Portugalsko
2. Slovensko
3. Island
3. Luxembursko
5. Bosna a Hercegovina
6. Lichtenštajnsko

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Slovensko

Slovensko

  • Dúbravka
  • Pekarík (82. Tomič)
  • Gyömbér
  • Šatka
  • Hancko
  • Kucka (C)
  • Lobotka
  • Duda (80. Bénes)
  • Suslov (73. Mak)
  • Polievka (73. Boženík)
  • Haraslín
Luxembursko

Luxembursko

  • Moris
  • Bohnert (84. Rupil)
  • Gerson
  • Chanot
  • Olesen (64. V. Thill)
  • Pinto
  • Borges Sanches (64. Jans)
  • Barreiro
  • C. Martins (C)
  • Rodrigues
  • Da. Sinani (84. S. Thill)