Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Fortuna liga

18.02.2023 o 15:00

MFK Zemplín Michalovce
0 : 2
(0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Cesta domov bude pre DAC radostná. Dunajská Streda nevzdáva boj o čelo so Slovanom Bratislava. Michalovce sú bez gólu 180 minút. A že je mužstvo v kŕči, potvrdili premárnené tutovky či už Marcina alebo Slebodníka. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Dunajská Streda dala gól! SEBASTIAN NEBYLA upravuje výsledok na 2:0 po brejku. Slebodník urobil chybu, keď podbehol vlastného brankára a loptu naservíroval strelcovi hostí pred opustenú bránu. Bez asistencie.

90

Druhý polčas sa bude nadstavovať o 1 minútu.

89

Marjanovič sa nechal vyšachovať. K lopte prenikol Miroslav Káčer, ale namiesto streleckého pokusu uvoľnil v šestnástke Nebylu. Kontakt na neho bol minimálny, ale prevracal sa po trávniku. Pokutový kop nevybojoval.

87

Petráš sa zmocnil nakopu od Cekliča.

86

Pre Igora Žofčáka sú to posledné stretnutia v kariére. Domáci ho podržali na striedačke ako žolíka, pretože jeho skúseností vo väčšine prípadov prinášali Michalovciam body.

85

Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Juraj Kotula, prichádza Igor Žofčák,
z ihriska odchádza Brain Peña, prichádza Matúš Begala.

84

Ramadán bránil Peñu, ale slabo. Michalovce idú k rohovému kopu. Vyrovnanie domácich stále neprichádza.

81

Dunajská Streda je silnejšia na lopte aj v tejto chvíli ju ovláda.

79

Striedajúci Ramadán si nechal loptu pre seba. Nemyslel to zle a vytvoril si palebný priestor, ale určite sa dalo do toho zapojiť spoluhráčov a možno by to aj lepšie dopadlo.

78

Samuel Petráš získal loptu, keď domácim nevyšla kolmica do pokutového územia. Peña sa už iba mohol obrátiť a vrátiť na svoju pozíciu.

77

Chyba Michaloviec v šestnástke! Niarchos trafil Száraza!

76

Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Issa Adekunle.

Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
z ihriska odchádza Zsolt Kalmár, prichádza Sebastián Nebyla,
z ihriska odchádza Cesar Blackman, prichádza Ammár Ramadán.

74

Száraz odhadol výšku centra Kružliaka a okamžite si ho stiahol k sebe.

Dnešný zápas sleduje 806 divákov.

73

Niarchosa upokojoval rozhodca Smolák, ktorý videl, že hosťujúci futbalista použil ruky viac, ako je dovolené.

72

Ceklič v tomto momente poctivo zahral v defenzíve a nepustil k lopte Blackmana.

70

DAC mal štandardnú situáciu. Kapitán Kalmár hľadal vo vnútri pokutového územia Kružliaka. Pred ním zasiahol Slebodník.

68

Dominik Kružliak vyskočil pri čiare a ďalšia lopta odišla mimo ihriska.

67

Cekličov aut. Michalovčania stratili loptu, ale naspäť ju nezískali čistým spôsobom. Kalmár faulovaný v stredovom kruhu.

66

Dunajská Streda a jej nesmierne veľký tlak! Andzouana, Kalmár a Gavrić si postupne vylámali zuby na Szárazovi!

65

Michalovské šance boli doslova a do písmená hodené do koša. V takýchto prípadoch sa to zvykne škaredo vypomstiť. Diváci museli vyskočiť z kože.

64

Obrovské zaváhanie domáceho tímu! Wisdom Kanu zahodil svoj únik! Samuel Petráš vyrazil pred Slebodníka, pre ktorého bola bránka DAC-u primalá a nepochopiteľne neskóruje!

63

Marcin minul ľavý horný roh brankára Petráša! Mal na to vytvorenú výbornú parketu! Veľká škoda pre Michalovce!

62

Samuel Petráš nešiel do zákroku. Peñov strelecký pokus smeruje mimo bránky s prispením hostí. Štandardná situácia pre domácich.

61

Matúš Marcin nepoužil kopačky po realizácii rohového kopu. Žlto-modrých však teší zisk lopty vďaka autovému vhadzovaniu.

60

Musíme vypichnúť čistú hru. Disciplína je na vysokej úrovni. Michalovce majú problém s koncovkou, ale stále je čas na jej vylepšenie. Hodina súboja na Zemplíne prešla.

59

DAC bez jedenástky! Száraz vybehol oproti Niarchosovi, ktorému sa nepodarilo pádom zmiasť arbitrov! Okrem toho sa nemohlo hrať kvôli ofsajdu!

58

Krátke oslabenie hostí, ktorým vypadol Niarchos. Hra bola prerušená a dunajskostredský útočník sa otriasol z bolestivého momentu.

57

Zsolt Kalmár čakal na hvizd Michala Smoláka. Absolútne ale prepálil nielen múr, ale aj priestor bránky Benjamína Száraza.

56

Lopta sa nachádza na polovici Dunajskej Stredy. Petráš ju mal, ale musel si kontrolovať pohyb Kanuho, ktorý s chuťou napádal.

54

Andzouana verzus Kotula! Hráč hostí si potiahol loptu do pravej strany a po následnej strele má DAC rohový kop! Marjanovič zasahoval namiesto Száraza!

52

Dunajskostredčania intenzívne ukazovali, že lopta musí patriť im, keď Cekliča úspešne pretlačil pri čiare Niarchos. Od rozhodcov dostali za pravdu.

51

Kapitán Michaloviec Juraj Kotula adresoval nahrávku do hĺbky vlastnej obrany.

50

Pinto mal za sebou ťažký šprintérsky súboj, v ktorom stratil dosť síl. Zvládol však záverečnú nevýraznú nahrávku po zemi, na ktorú si nabehoval Andzouana. Száraz ho predbehol a zakryl loptu.

48

Kanu sledovaný Kružliakom. Dunajskostredský obranca ho takmer vytlačil za postrannú čiaru.

47

Wisdom Kanu si brúsil zuby na gólovú nahrávku. Pred súperom pri jeho bránke sklepol loptu pre Peñu. Španiel prudkou strelou našiel hlavu súperovho obrancu.

46

Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Kristi Qose, prichádza Wisdom Kanu,
z ihriska odchádza Zoran Záhradník, prichádza Tibor Slebodník.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne o 16:03.

Hostia boli vždy na lopte a z väčšieho množstva šancí dokázali zúročiť len jednu zásluhou kapitána Kalmára. Domáce Michalovce musia toho veľa zmeniť, keďže ich príchody pred bránku boli ojedinelé.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Prvý polčas sa bude nadstavovať o 1 minútu.

45

Marcin si výborne zbehol pred Petráša! Center na hlavu nedostal, pretože dobrú obrannú prácu vykonal Kružliak!

44

Benjamín Száraz tlačí spoluhráčov dopredu.

43

Kalmárovi nebol odpískaný zákrok na Jánošíka. Kapitán DAC sa ospravedlnil v priebehu hry, s čím bol stotožnený aj rozhodca.

42

Száraza popálila strela Blackmana, ktorý sa opäť prebojoval cez Cekliča!

40

Ceklič veľmi často prepadáva na svojom poste. Ak bude po polčase vymenený, nikto sa asi nebude čudovať. Mal navrch pred Blackmanom, ale rodiace sa nebezpečenstvo nedokázal odvrátiť.

39

Milan Dimun bral loptu k sebe, ale autové vhadzovanie nechal na Andzouanovi.

37

Michalovce získavajú loptu a výhodu vhadzovania.

36

Brankár Száraz zostavuje päťčlenný múr. Buď to zahrá Kalmár alebo Káčer. Nakoniec napálil brániacich domácich Gavrić.

34

Pred michalovským pokutovým územím prebieha ošetrovanie. Na zemi leží Zvonko Ceklič. Favorit zo Žitného ostrova bude mať štandardnú situáciu.

33

Michalovčania majú zmätok v zadných radoch. Skoro každú loptu dávajú súperovi.

31

Dunajská Streda dala gól! Blackman si spracoval vysokú loptu od Dimuna. Po zemi prihrával ZSOLTOVI KALMÁROVI, ktorý sa presadil napriek tomu, že pri ňom boli Michalovčania. Száraz to dostal k tyči. Asistencia: Cesar Blackman.

30

Dunajská Streda s ďalším rohovým kopom. Kalmár zvolil vyšší center takmer na druhú žrď. Domáci kapitán Juraj Kotula nadvihol loptu hlavou a dostal ju mimo šestnástky.

29

Gavrić zobral na seba zodpovednosť po robote Kalmára! Száraz na mieste!

28

Ceklič naskočil na center Pintoa a zneškodnil ho chrbtom. Lopta ale ostala v hre.

27

Pinto nasmeroval oblúčik do stredu pokutového územia! Brunetti natiahol nohu s úmyslom prekonať Száraza! Východniari majú svoju oporu!

26

Blackman získal pre DAC roh. V centrovaní pred bránku sprava mu prekážal Marcin.

25

Záhradníka obkľúčil Káčer a centroval dopredu. Niarchosov kontakt s protihráčom trochu zaváňal faulom, ale hrá sa ďalej.

24

Výborný center Kalmára od rohovej zastávky priamo na Miroslava Káčera. Prvý dotyk mal dobrý a z hranice šestnástky strieľal na Száraza. Domáci gólman chytil loptu.

23

Niarchos nebol v postavení mimo hry! Posadil si loptu na ľavačku, ale Száraz strelecký pokus ovládol!

22

Ceklič prenášal ťažisko hry zľava doprava. Jánošíkovi sa veľmi nedarí na jeho strane a hostia následne s odkopom do bezpečia.

21

Zsolt Kalmár zahrával rohový kop. Po centri na prvú tyč sa k nemu lopta vrátila, ktorú si zakryl pred Kotulom, ale po súboji s ním spadol. Zemplínčania vyrazili dopredu, a tam fauloval Káčer.

20

Száraz chytá šancu Blackmanovi! Dunajskostredský útočník sa chytil za hlavu!

19

Káčer hlavičkoval na Niarchosa, ktorý bol v predklone. Bývalý žilinský hráč druhýkrát myslel na Gavrića, ale zapríčinil domáci aut.

18

DAC je trochu pri väčšej chuti. Darí sa mu pôsobiť na domácej strane.

17

Michalovce v týchto minútach sa dostávajú maximálne po polovicu hracej plochy. Videli sme teraz prvú vážnejšiu situáciu. Kalmár zaznamenal úvodnú strelu. Száraz bezchybne likviduje.

16

Kalmár vyzval Niarchosa na narážačku. Ten mu však loptu nevrátil presne na nohu.

15

Brankári sú bez zákrokov. Čakáme na niekoho, kto sa odhodlá vypáliť priamo na bránku. 0:0 teda nie je prekvapením po štvrťhodine hry.

13

Skvelá prihrávka Michaloviec. Qose opäť siahal na zakončenie už vo vnútri šestnástky, ale nestalo sa tak.

12

Zaujímavá lopta mohla prísť ku Qosemu. Káčerov návrat to však zmaril.

11

Niarchos bol zablokovaný v šestnástke. Zemplínčania nasmerovali loptu na Káčera, ktorého náprah spoza pokutového územia zamieril do nebies.

10

Zoranovi Záhradníkovi v Michalovciach veria. Mladík, ktorý má kariéru pred sebou, chce každú šancu chytiť za pačesy. Musí ešte vylepšiť strelu. Tento pokus pre Petráša nič neznamenal.

9

Marcin podnikol útočnú akciu. Vošiel do pokutového územia a najskôr hľadal pri vzdialenejšej žrdi Jánošíka, ktorému chýbalo niekoľko krokov navyše.

8

Káčer priťukol Blackmanovi, ktorý aktivoval pri sebe Pintoa. Jeho polovysoká lopta neprešla k bielemu bodu, ako to chcel urobiť.

7

Hostia poslali loptu na brankára Samuela Petráša.

6

Matúš Marcin fantasticky pomáhal v obrane. Hosťujúcu loptu pustil pred seba a na chrbát dostal Blackmana. Odkop od michalovskej bránky.

5

Vpredu mal byť aktívny Blackman. Výzvu mu predkladal Pinto, ale Michalovčania išli do dobrého sklzu.

4

Kalmár pri lopte. DAC s ponukou štandardnej situácie. Maďarský reprezentant poslal nakop k druhej žrdi, ale Száraz nemusel zasahovať.

3

Domáci s malou domov. Szárazovi nie ideálne sadla lopta na nohu, ale nezariadil aut pre hostí.

2

Výkop brankára Száraza letel do polovice ihriska, ale na stredovom kruhu to hlavičkoval k svojim spoluhráčom Dimun.

1

Gavrić skončil na zadku v strede poľa. Loptu mu odkopol z kopačky navrátilec medzi žlto-modrých Qose.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Kotula ©, Majranovič, Volanakis, Ceklič – Peña, Qose, Vaško – Jánošík, Záhradník, Marcin.
Náhradníci: Kožuchar – Begala, Adekunle, Kanu, Magda, Ranko, Shimamura, Slebodník, Žofčák.
Tréner: Norbert Hrnčár.

DAC 1904 Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Gavrić – Blackman, Niarchos, Kalmár ©.
Náhradníci: Veszelinov – Davis, Fazlagić, Leginus, Mendez, Nebyla, Ramadán, Szánthó, Veselovský.
Tréner: Adrián Guľa.

Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 20. kola Fortuna ligy medzi Michalovcami a Dunajskou Stredou.

MFK Zemplín Michalovce


Michalovčania ešte sú v hre o hornú šestku, do ktorej im momentálne chýbajú štyri body. Pred nimi je Banská Bystrica a Žilina. Dôležitý krok k nej mohli spraviť pri otvorení jari, ale gól Bobčeka v Ružomberku o všetkom rozhodol. Prehra, ktorá jednoznačne mrzela východniarov.

DAC 1904 Dunajská Streda

Druhý tím tabuľky, ktorý dýcha na chrbát Slovanu, vyzval doma práve lídra a v zápase 19. kola uhral remízu 1:1. MOL Aréna žila celý zápas a zišlo sa tam skoro desaťtisíc divákov. DAC sa nevzdáva myšlienky zosadiť ŠK a pre víťazstvo na Zemplíne urobí všetko. Jednoduché to ale nebude.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

MFK Zemplín Michalovce

MFK Zemplín Michalovce

  • Száraz
  • Kotula (C) (85. Žofčák)
  • Marjanovič
  • Volanakis
  • Ceklič
  • Peña (85. Begala)
  • Qose (46. Kanu)
  • Vaško
  • Jánošík (76. Adekunle)
  • Záhradník (46. Slebodník)
  • Marcin
DAC 1904 Dunajská Streda

DAC 1904 Dunajská Streda

  • Petráš
  • Pinto
  • Kružliak
  • Brunetti
  • Andzouana
  • Káčer
  • Dimun
  • Gavrić
  • Blackman (76. Ramadán)
  • Niarchos
  • Kalmár (C) (76. Nebyla)