Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Anglická Premier League

22.01.2023 o 17:30

Arsenal FC
3 : 2
(1:1)
Manchester United
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter
90+5

Koniec zápasu.
Arsenal napokon poráža na domácej pôde Manchester United po tesnom zápase 3:2. Po vyrovnanom prvom polčase to vyzeralo, že rovnakým výsledkom skončí aj ten druhý. Po góle Saku sa totiž rýchlo podarilo vyrovnať Martinezovi a na ďalší presný zásah sme čakali až do samého záveru. V 90. minúte sa presadil Eddie Nketiah, ktorý svojím druhým gólom v zápase rozhodol o víťazstve domácich.
Arsenal si tak udržuje na čele ligy päťbodový náskok a oproti Manchestru City má aj zápas k dobru. Manchester United zas klesol na štvrtú priečku, keďže ho o skóre predbehol Newcastle.

90+4

Arsenal drží loptu na súperovej polovici a hráčov United nepúšťa prakticky do žiadnej šance na vyrovnanie.

90+3

Striedanie v tíme Arsenal FC:
z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Rob Holding.

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Raphaël Varane, prichádza Alejandro Garnacho.

90+1

Po góle si ešte rozhodca preveril celú akciu cez systém VAR, ale gól nakoniec ostáva platný.

90

Arsenal FC dal gól!
Po rýchlej akcii domáceho celku sa lopta dostala ku EDDIEMU NKETIAHOVI do malého vápna, odkiaľ ju anglický útočník doklepol do brány. Týmto gólom sa tak Arsenal výrazne približuje zisku dôležitých troch bodov.

88

Luke Shaw poslal od rohovej zástavky center, ktorý však nespôsobil domácej obrane žiadne problémy.

87

Po dlhšom čase sme videli aj útočnú akciu Manchestru. Christian Eriksen však nakoniec trafil iba jedného z obrancov Arsenalu a nasledovať bude rohový kop.

86

Center Leandra Trossarda našiel iba jedného z obrancov United.

85

Arsenal si vybojoval ďalší rohový kop.

84

Eddie Nketiah sa po presnom centri ocitol v stopercentnej šanci. Jeho strelu z malej vzdialenosti ale fantastickým zákrokom vyrazil David de Gea.

83

Po nepeknom faule dostáva žltú kartu Luke Shaw.

82

Striedanie v tíme Arsenal FC:
z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Leandro Trossard.

82

Na zemi ostal ležať po súboji Bruno Fernandes. Nakoniec to ale vyzerá, že Portugalčan bude v poriadku a hra môže pokračovať.

81

Ani tento roh sa Arsenalu príliš nepodaril a lopta je už v strede poľa.

80

Aaron Wan-Bissaka teraz fantastickým sklzom zablokoval prienik Arsenalu a kopať sa bude ďalší roh.

79

Rohový kop Bukaya Saku skončil iba na jednom z hráčov United.

79

Na opačnej strane ihriska sa pokúsil prekvapiť brankára Gabriel Martinelli. Brazílčanove zakončenie ale trafilo iba Martineza. Nasledovať bude roh.

78

Dlhá prihrávka teraz mohla vysunúť Marcusa Rashforda do skvelej šance. Situáciu ale vynikajúco prečítal Aaron Ramsdale, ktorý svojím vybehnutím Rashfordovi loptu vypichol.

76

Hráčom United sa podarilo vypichnúť rozohrávku Arsenalu, ale ani oni neboli v ofenzíve presní. Všetko tak vyriešil Ramsdaleov odkop od brány.

75

Eddie Nketiah zatiahol za dres Lukea Shawa a k lopte sa tak dostane Manchester.

73

Zinchenkov center smeroval iba do náručia Davida de Geu a ten tak bude môcť v pokoji rozohrať.

71

Center z rohového kopu dokázala obrana Manchestru odpratať preč od brány.

71

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Antony, prichádza Fred.

70

Bukayo Saka pálil z podobnej pozície, z ktorej predtým skóroval. Tentokrát ale jeho strelu tečoval jeden z obrancov a lopta skončila iba na tyčke.

69

Kombinácia United bola prekazená, ale ani Arsenal momentálne nedokáže prelomiť defenzívu súpera. Sakov center bol totiž nepresný.

68

Krátke prihrávky si momentálne vymieňajú hráči Manchestru a čakajú na vhdonú chvíľu pre útok.

67

Po rohovom kope sa snažil hlavou presadiť Thomas Partey. Ani toto zakončenie však nesmerovalo do priestoru medzi tromi žrďami.

66

Po nepodarenej prihrávke Xhaku na Nketiaha sa lopta odrazila ku Martinovi Ödegaardovi. Jeho koncovka ale bola zrazená a skončila iba nad bránou.

64

Na druhej strane po prudkej prihrávke od Saku zakončoval Nketiah. Lopta mu ale príliš nesadla a jeho pokus tak smeroval iba mimo brány.

63

Dobrú prihrávku do behu dostal Marcus Rashford. Na hranici šestnástky sa mu ale nepodarilo prejsť cez dvojicu obrancov Arsenalu.

61

Po dvoch rýchlych góloch sa hra mierne spomalila a ani jeden z tímov sa až tak do útoku netlačí.

59

Manchester United dal gól!
Po centri Bruna Fernandeza Ramsdale loptu nevyrazil dostatočne ďaleko od brány. Bola to naopak dokonalá ponuka pre LISANDRA MARTINEZA, ktorý potom presnou hlavičkou vyrovnal stav zápasu na 2:2.

58

Po útočnej aktivite Fernandesa so Shawom bude mať United rohový kop.

55

Na druhej strane bol Manchester blízko vyrovnaniu. Strelu Rashforda však skvelým reflexným zákrokom vyrazil Ramsdale.

53

Arsenal FC dal gól!
Z pomerne veľkej vzdialenosti si to nenápadne BUKAYO SAKA pripravil na strelu. Jeho delovka potom prešla okolo všetkého, čo jej stálo v ceste a zapadla presne ku vzdialenejšej tyči. David de Gea bol bez šance a Arsenal tak otáča priebeh zápasu na 2:1.

52

Ödegaardovi sa podarilo šikovne poslať prihrávku na rozbehnutého Xhaku. Toho však v šestnástke zastavil skvelým a najmä dobre načasovaným sklzom Lisandro Martinez.

49

Strela Martina Ödegaarda bola zblokovaná.

49

Luke Shaw centroval od rohovej zástavky, ale nepodarilo sa mu nájsť nikoho zo spoluhráčov.

48

O rýchly prienik do útoku sa teraz pokúsil Antony. Brazílsky krídelník si ale kopol loptu až príliš pred seba a obral ho Partey. Nakoniec to ale bude aspoň roh pre hostí.

47

Antony sa previnil proti pravidlám a za svoj zákrok na Zinchenka vidí žltú kartu.

46

Striedanie v tíme Arsenal FC:
z ihriska odchádza Ben White, prichádza Takehiro Tomijasu.

46

Začal sa druhý polčas.

45+2

Prvý polčas sa skončil.
Stav zápasu medzi Arsenalom a Manchestrom United je po prvom dejstve nerozhodný 1:1. Oba tímy ponúkli veľmi zaujímavých 45 minút, počas ktorých si vypracovali viacero šancí a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Ako prvý sa presadil Rashford peknou strelou spoza šestnástky, no už o 7 minút neskôr vyrovnal hlavičkou Nketiah.
Pred druhým polčasom je tak všetko otvorené a uvidíme, či sa niektorý z tímov priblíži k víťazstvu alebo sa dnes budú body deliť.

45+2

Obrana Manchestru mala ešte v závere polčasu problémy, keď sa lopta odrážala od jedného hráča k druhému v ich pokutovom území. Na brankára napokon prešla až strela Saku, ktorú ale David de Gea chytil.

45+1

Rýchly protiútok Arsenalu mohol po Zinchenkovej prudkej prihrávke korunovať gólom Eddie Nketiah. Domáci útočník však nebol dostatočne rýchly a nasledovať bude odkop od brány.

45

Ben White fauloval a rozohrať tak budú môcť hráči United.

44

V závere polčasu sa hrá už v pomalšom tempe ako na začiatku a loptu momentálne držia na kopačkách hráči Arsenalu.

43

Po nepresnej rozohrávke Aarona Ramsdalea bude mať Manchester vhadzovanie.

42

Akcia Manchestru United bola zastavená pre ofsajd Bruna Fernandesa.

39

Po faule Lisandra Martineza mal Arsenal štandardnú situáciu. Nepodarilo sa mu z nej ale nijak výraznejšie ohroziť bránu Davida de Geu.

37

Center Saku z rohového kopu dokázala obrana Manchestru odvrátiť.

37

Po útočnej snahe Bukaya Saku bude mať Arsenal rohový kop.

34

Bukayo Saka si v strede poľa vypýtal faul. Mikel Arteta však pravdepodobne nebol spokojný s tým, že rozhodca neudelil žltú kartu a tento trest za prehnané protesty tak dostáva práve domáci tréner.

32

Martin Ödegaard si teraz v súperovej šestnástke úplne nerozumel s Bukayom Sakom a nakoniec bola celá akcia zastavená pre ofsajd.

29

Prvý rohový kop Manchestru nepriniesol defenzíve Arsenalu žiadne väčšie starosti.

28

Po prihrávke od Antonyho napriahol ku strele z prvej Scott McTominay. Jeho zakončenie mieril presne k pravej tyčke, ale Aaron Ramsdale sa pre neho dokázal natiahnuť loptu vyrazil.

26

Prihrávka Bukaya Saku tentokrát neprešla za obranu súpera.

24

Arsenal FC dal gól!
Po dlhšom tlaku vyvíjanom na obranu Manchestru to bol nakoniec center Granita Xhaku, ktorý bol rozdielový. V šestnástke totiž ostal voľný EDDIE NKETIAH, ktorý presnou hlavičkou z malej vzdialenosti vyrovnáva stav na 1:1.

23

Arsenal mal už piaty rohový kop a aj tento sa rozhodol rozohrať nakrátko. Defenzíva United si s touto situáciou ale dokázala poradiť.

22

Prvý roh rozohraný z pravej strany zahrával Bukayo Saka. Ten sa rozhodol pre prízemnú nahrávku na Martinelliho, ktorý z hranice šestnástky však netrafil bránu.

21

Po Sakovom prieniku na pravej strane ihriska vystrelil zo stredu šestnástky Eddie Nketiah. Jeho zakončenie bolo zrazené na rohový kop.

19

Ben White poslal tvrdým sklzom k zemi Rashforda a rozhodca mu ukazuje žltú kartu.

17

Manchester United dal gól!
Hráči Manchestru získali loptu na súperovej polovici a po rýchlej kombinácii si ju prebral MARCUS RASHFORD. Ten si potom dokázal nájsť priestor a presnou strelou spoza šestnástky otvoril skóre dnešného duelu.

15

Aj tento rohový kop Martinelliho odhlavičkoval jeden z obrancov Manchestru preč od brány.

15

Center Bukaya Saku odkopol Aaron Wan-Bissaka na rohový kop.

13

Po individuálnom prieniku Antony spadol blízko pokutového územia. Hlavný arbiter ale ukazuje, že ani toto nebol nedovolený zákrok.

12

Tentokrát sa už Martinelli namiesto strely rozhodol na hranici šestnástky pre prihrávku. Jeho úmysel ale vystihol jeden z brániacich hráčov United.

11

V dobrej streleckej príležitosti sa ocitol Gabriel Martinelli. Jeho pokus bol ale nakoniec zablokovaný.

9

Nepresný odkop Davida de Geu daroval vhadzovanie domácemu tímu na polovici United.

7

Po prihrávke za obranu utekal za loptou Bruno Fernandes. Portugalčan potom po súboji s brankárom Ramsdaleom spadol, ale napriek jeho protestom rozhodca penaltu neodpískal.

6

Pri lopte sú momentálne hráči Manchestru. Zatiaľ sa im však nedarí preniknúť cez defenzívu Arsenalu.

5

Martin Ödegaard teraz potiahol Eriksena za dres a rozhodca tak nariadil loptu pre Manchester United.

3

Rohový kop zahraný nakrátko skončil streleckým pokusom Thomasa Parteya. Domáci záložník to ale namieril tesne vedľa brány a rozohrávať tak bude môcť David de Gea.

2

Martin Ödegaard napriahol ku strele zvnútra šestnástky. Jeho pokus bol však zblokovaný na roh.

2

Center Martinellihomieril na bližšiu tyč, kde ho však odkopol jeden z obrancov United.

1

Gabriel Martinelli vybojoval pre svoj tím rohový kop a sám ho bude aj zahrávať.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Ramsdale – B. White, Saliba, Magalhães, Zinčenko – Ödegaard ©, Partey, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli.
Náhradníci: Turner – Tierney, Holding, Tomijasu, Smith-Rowe, Vieira, Lokonga, Trossard, Marquinhos.
Tréner: M. Arteta

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, L. Martínez, Shaw – Eriksen, McTominay – Antony, Fernandes ©, Rashford – Weghorst.
Náhradníci: Heaton – Lindelöf, Maguire, Malacia, Fred, Pellistri, Mainoo, Elanga, Garnacho.
Tréner: E. ten Hag

Rozhodca: A. Taylor.

Všetkým futbalovým priaznivcom prajem pekný večer a vítam Vás pri našom online prenose z anglickej Premier League. V 21. kole na seba narazia Arsenal FC a Manchester United.

Arsenal FC
Prekvapivý líder anglickej najvyššej súťaže má už na čele celkom slušný päťbodový náskok a oproti Manchestru City aj zápas k dobru. Ten však bude proti tímu, ktorý im uštedril zatiaľ jedinú ligovú prehru v tejto sezóne. Arsenal však bude teraz hrať doma a okrem Gabriela Jesusa mu nechýba žiadny z dôležitých hráčov.

Manchester United
Manchester United má po reprezentačnej prestávke naozaj skvelú formu, keď ešte stále neprehral. Ich dlhá víťazná šnúra, ktorá vyvrcholila minulý víkend proti Manchestru City, však už skončila v stredu kvôli remíze s Crystal Palace. United sú v tabuľke tretí a napriek chýbajúcemu Casemirovi sa budú snažiť napodobniť posledný vzájomný zápas proti Arsenalu, kedy ho ešte na začiatku sezóny porazili 3:1.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Arsenal FC

Arsenal FC

  • Ramsdale
  • B. White (46. Tomijasu)
  • Saliba
  • Magalhães
  • Zinčenko
  • Ödegaard (C) (90+3. Holding)
  • Partey
  • Xhaka
  • Saka
  • Nketiah
  • Martinelli (82. Trossard)
Manchester United

Manchester United

  • de Gea
  • Wan-Bissaka
  • Varane (90+3. Garnacho)
  • L. Martínez
  • Shaw
  • Eriksen
  • McTominay
  • Antony (71. Fred)
  • Fernandes (C)
  • Rashford
  • Weghorst