Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Politici v ofsajde. Prieskum naznačil, že keby Messi chcel, tak...

Lionel Messi si nedávno splnil svoj sen a sen argentínskych fanúšikov, ktorí od roku 1986 čakali na víťazstvo na majstrovstvách sveta vo futbale. Z futbalistu sa stal národný hrdina. Fanúšikovia ho uctievajú až natoľko, že by ho dokázali zvoliť za prezidenta krajiny.

28.12.2022 10:02
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi a jeho podobizeň v Buenos Aires.
debata (2)

Messi odohral na turnaji sedem zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal tri asistencie. Kapitán reprezentácie bol jej skutočným lídrom a výraznou mierou prispel k celkovému víťazstvu.

Anketu medzi obyvateľmi Argentíny, v ktorej sa pýtali, či by sa Messi mohol stať prezidentom, urobila spoločnosť Giacobbe & Asociados, ktorá sa zaoberá prieskumami verejnej mienky. Až 43,7 percenta ľudí zapojených do prieskumu deklarovalo, že by hlasovalo za kapitána národného tímu.

Rozhodné „nie“ vyjadrilo 37,8 percenta ľudí, pričom 17,5 percenta sa nevedelo rozhodnúť. Štúdie sa zúčastnilo približne 2 500 ľudí všetkých vekových kategórií. Messi je podľa nich dobrý kandidát, pretože vyvoláva „radosť a obdiv“.

V druhom prieskume zasa Messiho porovnávali so súčasnými politikmi a 36,7 percenta opýtaných deklarovalo, že by ho volilo. Na druhom mieste skončil Javier Milei s 12 percentami, súčasný prezident Alberto Fernandez získal 1,3 percenta hlasov. Fernandez vládne krajine od 10. decembra 2019 a jeho funkčné obdobie sa skončí v roku 2023.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #Lionel Messi