Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce slová Erdogana: Ronaldo bol na lavičke z politických dôvodov

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan tvrdí, že kapitán Portugalska Cristiano Ronaldo sa futbalovom svetovom šampionáte v Katare stal obeťou politického zákazu.

28.12.2022 06:34
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Zamyslený Cristiano Ronaldo na portugalskej lavičke.
debata (14)

Erdogan sa domnieva, že kapitán Portugalska prišiel o miesto v základnej zostave, pretože podporuje nezávislosť Palestíny.

„Ronaldo sa, žiaľ, stal obeťou politických sankcií, pretože podporuje boj Palestíny za nezávislosť,“ vraví prvý muž Turecka.

Erdogan tiež zdôraznil, že ho mrzí, že skvelý hráč ako Ronaldo bol na lavičke počas dôležitých zápasov jeho tímu. Pripomenul, že keď takému skvelému hráčovi, akým je rodák z ostrova Madeira, dáte 30 minút hry, ničíte jeho psychiku i energiu.

Ronaldo prišiel o miesto v základnej zostave Portugalska po skupinovej fáze turnaja. Tréner Fernando Santos nechal najväčšiu hviezdu svojho tímu na lavičke v osemfinále proti Švajčiarsku i štvrťfinále proti Maroku.

Bolo zrejmé, že 37-ročnému útočníkovi táto pozícia nevonia a svetové médiá dokonca chŕlili informácie o sporoch v tíme európskych šampiónov z roku 2016.

Portugalsko ukončilo účasť na MS po prehre s Marokom 0:1. Ronaldo sa po nej rozplakal a ihneď odišiel do kabíny. O svojej budúcnosti v národnom tíme dosiaľ neprehovoril.

Najlepšie zarábajúci hráči, ak CR7 posilní Arabov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sadio Mané - 355-tisíc eur.
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Recep Tayyip Erdogan #Katar 2022