Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší chorvátsky škandál. Pri oslavách sa dookola hrali ustašovské „hity“

Chorvátsky futbalista Dejan Lovren je už niekoľko dní hlavnou témou domácich, ale aj srbských médií. To všetko preto, že v záhrebskej kaviarni oslavoval tretie miesto na svetovom šampionáte v Katare nevhodným spôsobom. Spolu so spoluhráčom Marcelom Brozovičom spievali ustašovské piesne a urážali pri tom Srbov.

22.12.2022 12:24
Chorvátsko, futbal Foto:
Chorvátske oslavy v Záhrebe.
debata (33)

Chorváti oslavovali pekný výsledok na MS na Námestí Bana Jelačića v Záhrebe spolu s davom, ktorý spieval piesne Marka Perkoviča Thompsona. Ten propaguje ustašizmus a nenávisť voči Srbom.

Neskôr všetko okorenili Dejan Lovren a Marcelo Brozovič piesňou Bojna čavoglave od toho istého speváka.

Začína sa fašistickým pozdravom Za dom spremni. Ani to im však nestačilo, keďže následne si zaspievali aj ďalšiu Thompsonovu pieseň Anica – Kninská kráľovná, v ktorej texte sa okrem iného hovorí:

„Kvôli Aničke a džbánu vína podpálim Krajinu až ku Kninu. Zabijem dve, tri srbské veliteľstvá, aby som nešiel nadarmo.“

Pieseň Marka Perkoviča Thompsona spievali Chorváti aj po výhre nad Brazílčanmi:

Médiá v Chorvátsku toto ostro všetko odsúdili, ale na instagramovom profile chorvátskej ligy administrátori tejto stránky ustašovské orgie Lovrena a Brozoviča vítali.

Obranca ruského Zenitu im poďakoval nasledujúcimi slovami:

„Hŕstka úbohých, mizerných a žiarlivých ľudí, ktorí nenávidia všetko chorvátske. V skutočnosti však najprv nenávidia seba,“ napísal Lovren.

Proti glorifikácii nacizmu sa deň neskôr vyslovil aj taliansky denník Gazzetta dello Sport, jeden z najvplyvnejších športových denníkov v Európe. Talianski novinári odsúdili predovšetkým ustašovský pokrik Za dom spremni.

Chorvátsko, futbal Čítajte viac Chorvátsko je futbalový zázrak. Odmieta sa podriadiť veľkým
33 debata chyba
Viac na túto tému: #chorvátski futbalisti #Katar 2022