Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prituhuje. Brankár Argentíny si kopol do Mbappého: Nevie dosť o futbale

Necelý deň pred finále MS vo futbale medzi Argentínou a Francúzskom si brankár Juhoameričanov Emiliano Martínez nedával servítku pred ústa a nešetril kritikou na adresu kanoniera obhajcov titulu Kyliana Mbappého.

17.12.2022 21:50
Collage Maker-17-Dec-2022-09.28-PM Foto: ,
Emiliano Martínez a Kylian Mbappé.
debata (4)

Začiatkom tohto roka totiž francúzska superhviezda Parížu St. Germain tvrdila, že juhoamerický futbal nie je taký vyspelý ako zápasy v Európe.

Mbappé povedal: „Výhodou, ktorú máme v Európe je, že hráme medzi sebou neustále zápasy na vysokej úrovni, ako napríklad v Lige národov. Keď prídeme na MS, sme pripravení, zatiaľ čo Brazília a Argentína nemajú v Južnej Amerike takú úroveň súperov. Preto na posledných majstrovstvách sveta vždy vyhrávajú Európania.“

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...

Tieto komentáre neostali bez povšimnutia brankára Martíneza na poslednej tlačovej konferencii pred súbojom o titulu majstra sveta. „Nevie dosť o futbale. Nikdy nehral v Južnej Amerike. Keď takúto skúsenosť nemáte, možno je lepšie o tom nehovoriť. Ale to je jedno, sme skvelý tím, uznávaný,“ skonštatovala jednotka Argentíny.

Martínezov spoluhráč Lionel Messi, ktorý s Mbappem zdieľa aj šatňu parížskeho veľkoklubu, súhlasil so svojím brankárom. V minulosti sa k tejto téme vyjadril pre TyC Sports. „V Španielsku sme o tom veľakrát hovorili. Keď sme sa vrátili z kvalifikácie, povedali sme im: 'Neviete, aké ťažké by bolo pre vás kvalifikovať sa na MS, keby ste museli hrať vo vysokej nadmorskej výške či vo venezuelskom teple.“

12 chorvátsko modrič Čítajte viac Z bezdomovca najlepší hráč sveta. Lúči sa mozog aj duša Chorvátov

V skutočnosti je kvalifikačný proces v Južnej Amerike úplne odlišný od toho európskeho Európy. 10 krajín v konfederácie CONMEBOL bojuje len o štyri automatické miesta na MS a jedno miesto v play-off.

Na druhej strane 55 európskych krajín je rozdelených do 10 skupín, aby súperili o 13 miesteniek na svetový šampionát. Argentína chce v nedeľu získať svoj tretí titul majstra sveta, zatiaľ čo Francúzsko sa snaží obhájiť trofej z roku 2018.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #argentínska futbalová reprezentácia #francúzska futbalová reprezentácia #Kylian Mbappé #Emiliano Martínez #finále MS vo futbale