Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predali domy, nemajú na cestu z Kataru: Messiho úspech stojí za to

Argentínski fanúšikovia odložili pre MS v Katare svoje finančné starosti bokom a odcestovali na druhú stranu sveta, aby si pozreli Messiho vo finále majstrovstiev sveta proti Francúzsku.

17.12.2022 10:50
744801999 Foto:
Ošiaľ argentínskych fanúšikov v katarskej Dauhe pomaly vrcholí.
debata (3)

Ako informoval The Sun, v Argentíne je obrovská chudoba, inflácia dosahuje 88 percent a štyria z desiatich ľudí žijú vo veľkej chudobe.

Priemerný mesačný plat obyvateľstva je zhruba 370 eur, ​​prakticky každý má dve alebo tri zamestnania a pracuje 16 hodín denne, pričom zúfalo bojuje o zaplatenie účtov.

Podľa informácii od argentínskych futbalových fanúšikov žiadali desaťtisíce z nich o pôžičky, aby mohli precestovať pol sveta za svojimi obľúbencami v Katare.

738853178 Čítajte viac Stačili dve slová. Benzema sa vyjadril k návratu. Bude hrať finále MS?

Priaznivci sú napriek finančným ťažkostiam vo veľkom finálovom očakávaní. Ich viera, že Lionel Messi dostane Argentínu na vrchol, je neotrasiteľná.

„Chceme, aby sa Argentína stala víťazom MS. Argentínčania si skutočne zaslúžia trochu radosti,“ povedala ministerka práce Kelly Olmosová.

Právnik Nicolas Orellano, ktorý prevádzkuje v Buenos Aires aj vinotéku, minul na cestu do Kataru všetky úspory a ešte si požičal od priateľky. Najprv priletel do Španielska, odtiaľ cestoval do Londýna, neskôr do Dubaja a cez Saudskú Arábiu autobusom a vlakom dorazil do Dauhy.

Hráči, ktorí na MS vytvorili najviac šancí Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prekvapivé mená aj slávne ikony. Klikajte ďalej...

Podľa The Sun je 30-ročný Nicolas teraz prakticky bez peňazí a žije v rušnej argentínskej fanúšikovskej komunite v Barwa Barahat Al Janoub, južne od Dauhy, ktorá je známa ako „malé Buenos Aires“.

„Moja priateľka ma podporuje, požičala mi 500 dolárov, keď mi došli peniaze. Ale poznám pár ľudí, ktorí predali svoje domy, aby získali peniaze na cestu do Kataru. Ešte stále nemám lístok na finále, ale dal by som čokoľvek za to, aby som tam bol,“ povedal argentínsky fanúšik.

Andrej Ševčenko Čítajte viac Legenda o hrôzach vojny: Bol som blízko výbuchu, opísal Ševčenko

Denník sa rozprával s viacerými ľuďmi, z ktorých niektorí prezradili, že sú finančne úplne zruinovaní a po príchode domov nemali peniaze na nákup vianočných darčekov, no bolo by im to jedno.

Jediný darček pod stromček, ktorí si všetci želajú, je titul majstrov sveta. „Vieme, že toto je Messiho posledná šanca a je pre nás Bohom. Podarí sa mu to,“ zhodovali sa priaznivci.

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia #MS vo futbale