Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stačili dve slová. Benzema sa vyjadril k návratu. Bude hrať finále MS?

Posilní Francúzsko na finále MS vo futbale proti Argentíne útočník a držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema? Touto otázkou sa zaoberalo mnoho zahraničných médií. Samotný kanonier Realu Madrid ju teraz ukončil.

17.12.2022 08:30
738853178 Foto:
Karim Benzema.
debata

Dohady o jeho možnom príchode do Kataru vzrástli aj po tom, ako francúzskych futbalistov postihlo krátko pred finále proti Argentíne vírusové ochorenie.

Benzema však tieto špekulácie rýchlo zavrhol a zverejnil na Instagrame veľmi nezaujatú selfie s nápisom: „Nemám záujem.“

Francúzsko v stredu večer zdolalo Maroko 2:0, čím si zabezpečilo druhú účasť vo finále MS za sebou. V nedeľu má šancu získať tretí majstrovský titul v histórii.

Napriek tomu, že víťaz Zlatej lopty odletel po prvom tréningu, na ktorom si privodil zranenie stehna, domov z Kataru, je stále registrovaný ako člen tímu Les Bleus a od Realu Madrid dostal zelenú na návrat na šampionát.

Od utrpenia zranenia mäkkého tkaniva sa stredný útočník rýchlo zotavil, začiatkom tohto týždňa sa predstavil v prípravnom zápase Realu Madrid proti Leganes (1:1) a existovala možnosť, že by sa mohol znova pripojiť k svojim krajanom a hrať proti Argentíne.

Hráči, ktorí na MS vytvorili najviac šancí Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prekvapivé mená aj slávne ikony. Klikajte ďalej...

Zdá sa však, že vzťah medzi ním a trénerom Didierom Deschampsom sa zhoršil, keď ho lodivod obhajcov titulu prinútil opustiť reprezentáciu.

Francúzsky tréner ešte pred MS videl, ako víťaz Svetového pohára 2018 zápasí s nepríjemnými pocitmi v stehne a povedal: „Škoda, Karim, že musíš odísť.“

Benzema sa môže zúčastniť finálového zápasu nie ako hráč, ale ako hosť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Hlava štátu ho pozvala spolu s Paulom Pogbom a ďalšími zranenými hviezdami, aby sledovali finále z tribúny.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #Karim Benzema #francúzska futbalová reprezentácia