Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda o hrôzach vojny: Bol som blízko výbuchu, opísal Ševčenko

Víťaz Zlatej lopty 2004 Andrej Ševčenko je jedným z mnohých exfutbalistov, ktorý si ako hostia pozrú naživo finále MS medzi Argentínou a Francúzskom. Bývalý kanonier poskytol rozhovor Sky Sports, kde rozprával o hrôzach vojnového konfliktu na Ukrajine.

17.12.2022 09:30
Andrej Ševčenko Foto:
Andreja Ševčenka ruský útok vydesil.
debata (1)

Ševčenko okrem iného prezradil, že bol na Ukrajine blízko k tomu, aby ho zasiahli ruské údery koncom minulého mesiaca. „Áno, k jednému som bol veľmi blízko. Asi 2 km od zásahu,“ uviedol Ševčenko.

Spresnil, že bol zasiahnutý jeden z centrálnych elektrických generátorov. „Ako všetci vieme, Rusi sa pokúšajú zasiahnuť kritickú infraštruktúru. Pocit z toho výbuchu som mal veľmi silný.“

Bývalý futbalista AC Miláno či FC Chelsea si uvedomuje, že vždy keď príde do svojho rodiska je vo vojnovej zóne a takéto útoky sa môžu prihodiť.

Hráči, ktorí na MS vytvorili najviac šancí Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prekvapivé mená aj slávne ikony. Klikajte ďalej...

„Ľudia trpia, ale sú jednotní. Vieme, čo musíme urobiť. Vieme, ako prežiť a vieme, že musíme byť zjednotení,“ povedal Ševčenko.

Aj počas návštevy v Dauhe sa exfutbalista stretáva s vplyvnými politikmi z celého sveta, aby po ruskej invázii získal pre Ukrajincov ešte väčšiu podporu.

Sergio Busquets Čítajte viac Posledný mohykán veľkého Španielska. Kapitán v reprezentácii skončil

Okrem pohľadu na konflikt sa však zamyslel aj nad nedeľným finálovým duelom Argentíny s Francúzskom. Priznal, že v prípade triumfu Juhoameričanov by to bol rozprávkový koniec pre Lionela Messiho.

„Hráč ako on si zaslúži vyhrať majstrovstvá sveta. A nielen za to, čo dokázal v kariére. Ale aj za to, ako práve teraz hrá. Je absolútnym lídrom, strieľa góly, rozdáva prihrávky. Je skutočným vodcom a kapitánom,“ opísal favorita na triumf Ševčenko.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Ševčenko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #MS v Katare 2022