Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Champs-Élysées nebude bojisko. V Paríži chcú uzavrieť slávny bulvár

Hlavné mesto Francúzska sa pripravuje na hroziace nepokoje, ktoré sa môžu udiať počas a po nedeľnom finále MS vo futbale medzi Argentínou a Francúzskom.

16.12.2022 21:40
744827104 Foto:
Policajné zložky v Paríži očakávajú kvôli futbalu náročný víkend.
debata (4)

Po celej krajine majú byť bezpečnostné zložky posilnené o 14-tisíc policajtov. Najväčšie opatrenia sa prijímajú v hlavnom meste Paríži.

Veľké policajné manévre sa chystajú aj kvôli udalostiam, ktoré vypukli po semifinálovom triumfe Francúzska nad Marokom 2:0. Počas nepokojov v Montpellieri zomrel len 14-ročný chlapec.

Sergio Busquets Čítajte viac Posledný mohykán veľkého Španielska. Kapitán v reprezentácii skončil

Predstavitelia Paríža už požiadali o zatvorenie slávneho bulváru Champs-Élysées. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin oznámil zvýšenie bezpečnosti v krajine na tento víkend, pričom v sobotu sa očakáva nasadenie 12 800 policajtov a ďalších 14 000 v nedeľu.

V nedeľu bude slávny bulvár pre dopravu uzavretý a v okolí bude rozmiestnených 2 750 policajtov. Starostka zodpovedná za parížsku štvrť Jeanne d'Hauteserre vyjadrila znepokojenie už pred stredajším semifinále.

Gianni Infantino Čítajte viac Byť apolitický sa vyplatí. FIFA oznámila rekordné príjmy za MS v Katare

Pre francúzsku CNews povedala: „Keď chcete oslavovať víťazstvo, neprichádzate so zbraňami. Ale títo ľudia prichádzajú naozaj len rozbíjať železnými tyčami.“

„V stredu sa každý bojí vojny, partizánskej vojny, občianskej vojny a my nechceme, aby sa Champs-Élyseés zmenilo na bojisko.“

Aj keď bolo zmobilizovaných 10 000 policajtov vrátane 5 000 v Paríži, vypukli násilné strety so šokujúcimi zábermi. Celkovo bolo zatknutých asi 115 ľudí. Polícia na rozohnanie rozvášneného davu fanúšikov použila slzotvorný plyn.

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #MS vo futbale #Champs-Élysées #Katar 2022