Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Byť apolitický sa vyplatí. FIFA oznámila rekordné príjmy za MS v Katare

Mnohé krajiny a ich osobnosti sa kvôli inej kultúre a zákonom vyhrážali, že budú bojkotovať účasť a aj sledovanie futbalového šampionátu v Katare. No asi ich bolo málo. Podujatie totiž prinieslo Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) rekordné príjmy.

16.12.2022 17:11
Gianni Infantino Foto: ,
Gianni Infantino počas dnešnej tlačovej konferencie v katarskej Dauhe.
debata (7)

Vrcholiaci MS vo futbale v Katare sú pre FIFA z pohľadu peňazí najúspešnejšími v histórii. Podľa prezidenta Gianniho Infantina zarobila organizácia počas štvorročného cyklu 7,5 miliardy dolárov.

Šéf FIFA túto sumu uviedol počas piatkového príhovoru pre médiá v Dauhe. Okrem finančnej stránky vyjadril spokojnosť so všetkými ostatnými aspektami turnaja – od organizácie až po samotnú hru.

„MS v Katare boli fantastické vo všetkých oblastiach. Od fanúšikov až po skvelú atmosféru a spolupatričnosť bez incidentov. Videli sme skvelé zápasy, góly a prekvapenia,“ uviedol Infantino.

Nemecko, Ukrajina, knižný veľtrh, Zelenskyj, príhovor uarus Čítajte viac Dostal košom od FIFA. Zelenskyj chcel hovoriť pred finále MS vo futbale

Prezradil aj zopár zaujímavých čísel. Zápasy na majstrovstvách na štadiónoch doteraz sledovalo 3,27 milióna divákov, čo je v priemere viac ako 52-tisíc na zápas.

„Festival fanúšikov FIFa navštívilo viac ako 1,5 milióna ľudí a na vstup do krajiny bolo vydaných 1,9 milióna Hayya kariet,“ uviedol Infantino s tým, že najviac ľudí prišlo zo Saudskej Arábie, Indie, USA. Veľkej Británie a Mexika. Televízna sledovanosť sa má blížiť k hranici 5 miliárd divákov.

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...

"Zarobili sme o jednu miliardu dolárov viac, ako v predchádzajúcom období. Očakáva, že v nasledujúcom štvorročnom cykle by príjmy mohli dosiahnuť 11 miliárd.

Najbližšie MS sa uskutočnia o štyri roky v Mexiku, USA a Kanade so 48 tímami – formát súťaže by mal byť 16 skupín po troch tímoch, ale Infantino ohlásil aj možnosť zmeny na 12 skupín po štyroch mužstvách.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Gianni Infantino #Medzinárodná futbalová federácia FIFA #MS vo futbale 2022