Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola to vakcína, alebo ho zabili? Rodina amerického novinára prehovorila

Renomovaný americký futbalový novinár Grant Wahl zomrel pred týždňom po kolapse počas štvrťfinálového duelu MS medzi Argentínou a Holandskom. Po pitve jeho rodina prezradila, čo bolo príčinou smrti 48-ročného žurnalistu.

16.12.2022 07:30
Grant Wahl Foto: ,
Grant Wahl zomrel vo veku 48 rokov.
debata (86)

Telo zosnulého novinára previezli do USA v nedeľu a o tri dni neskôr sa podrobilo pitve. Tá podľa vyjadrenia rodiny ukázala, že Wahl mal trhlinu na vzostupnej aorte – cieve, ktorá odvádzala krv zo srdca.

Ako informoval New York Times, pitva tak ukončila špekulácie, ktorá nastali po jeho nečakanej smrti počas MS v Katare. Komentáre na sociálnych sieťach smerovali na vakcíny proti covidu, alebo odvetu katarskej vlády za článok, ktorý Wahl napísal o úmrtiach imigrantov.

Collage Maker-15-Dec-2022-03.23-PM Čítajte viac Rakovina, infarkt aj zlyhania na lavičke. Ako skončili kapitáni víťazov MS?

Jeho brat dokonca deň po úmrtí na sociálnej sieti napísal, že bol zabitý. „Ja som dôvodom, prečo mal na majstrovstvách sveta dúhové tričko. Môj brat bol zdravý. Povedal mi, že sa mu vyhrážali smrťou. Nemyslím si, že môj brat len ​​tak zomrel. Myslím, že bol zabitý,“ uviedol Eric Wahl.

Wahl v rokoch 1996 až 2021 pracoval pre prestížny americký športový magazín Sports Illustrated. Spolupracoval aj so spoločnosťami CBS a Fox Sports, pripomenula agentúra AP.

Diego Maradona, Lionel Messi Čítajte viac Messimu by som doprial titul. Oproti Maradonovi to má náročnejšie

Manželka novinára, Celine Gounderová, je popredná lekárka infekčných chorôb, ktorá počas pandémie koronavírusu radila tímu prezidenta USA Joa Bidena v súvislosti s Covid-19.

Ona a aj zvyšok rodiny odmietli najmä špekulácie spájajúce jeho smrť s vakcínami s tým, že to bolo obzvlášť urážlivé kvôli jej práci.

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

86 debata chyba
Viac na túto tému: #cieva #MS v Katare 2022 #Grant Wahl