Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Delobuchy pri vianočnej výzdobe. Nepokoje po semifinále si vyžiadali život chlapca

Jedna strana sa tešila, druhá smútila. Po semifinále MS v Katare medzi Francúzskom a Marokom sa negatívne prejavili fanúšikovia vo viacerých európskych mestách.

15.12.2022 10:54 , aktualizované: 16:29
Belgicko Katar Futbal MS2022 1/2 Maroko... Foto: ,
Výtržnosti po zápase Maroko - Francúzsko v uliciach Bruselu.
debata (4)

Polícia musela zasahovať v Bruseli, v Berlíne, ale aj v Paríži, Nice a Lyone.

Tragická správa prišla z Montpellieru, kde 14-ročného chlapca vo večerných hodinách zrazil neznámy šofér, ktorý z miesta nehody ušiel. Auto neskôr našli odstavené. Chlapec po prevoze do nemocnice zomrel.

Podľa portálu Daily Mail bol mladík v skupine, ktorá sa rozbehla k autu a snažila sa vziať francúzsku vlajku z jeho okna.

Vodič bieleho Citroënu spanikáril a rýchlo sa otočil, pričom sa niekoľko členov davu nedokázalo včas zareagovať. Chlapec skončil pod kolesami a utrpel kritické zranenia.

Theo Hernandéz Čítajte aj Koniec marockých nádejí. Messiho a spol. vyzvú vo finále snov Francúzi

Francúzska zákonodarkyňa Nathalie Oziolová vyjadrila poľutovanie nad incidentom. „Je veľmi smutné, že športová udalosť vyústila v obrovskú tragédiu,“ citovala ju agentúra AFP.

Francúzske úrady zaviedli pred zápasom výnimočné opatrenia, len na slávnej parížskej ulici Champs-Élysées bolo v pohotovosti vyše 2000 policajtov.

V belgickej metropole museli použiť policajti vodné delá a slzný plyn voči fanúšikom, ktorí vyvolali v meste nepokoje. Zadržaných bolo približne 100 marockých priaznivcov, ktorí hádzali po policajtoch pyrotechniku a demolovali autá v centre mesta.

Výtržnosti po semifinále Francúzsko - Maroko Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slzný plyn v uliciach Paríža po semifinále MS...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Paríž #výtržnosti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022