Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec marockých nádejí. Messiho a spol. vyzvú vo finále snov Francúzi

Katar uvidí futbalové finále snov. V bitke o titul majstra sveta sa v nedeľu popoludní stretnú Argentínčania a Francúzi. Obhajca titulu zdolal v druhom semifinále senzáciu z Maroka 2:0. Šampionát taj vyvrcholí súbojom superstrelcov z dvoch rôznych generácií - Lionela Messiho a Kyliana Mbappého.

14.12.2022 21:54
Theo Hernandéz Foto:
Kľúčový okamih zápasu. Francúz Theo Hernandéz strieľa do siete Maroka úvodný gól.
debata (7)

O góly Francúzska sa postarali Thea Hernandez a Randal Kolo Muani.

V nedeľnom finále nastúpia obhajcovia titulu o 16.00 SEČ proti Argentíne, ktorá v utorok zdolala Chorvátsko 3:0. O bronz sa stretnú v sobotu v rovnakom čase Chorvátsko a Maroko.

maroko, francúzsko Čítajte viac ONLINE: Senzácia sa nekoná. Do finále mieria Francúzi

Francúzi vykročili za postupom rýchlym gólom v 5. minúte, keď Hernandez využil ich prvú gólovú príležitosť.

Maročania predviedli v prvom aj druhom polčase viacero ofenzívnych akcií, ale nedotiahli ich do gólového konca. V 79. minúte uzavrel skóre striedajúci Kolo Muani.

Semifinále:

Francúzsko – Maroko 2:0 (1:0)
Góly: 5. T. Hernandez, 79. Kolo Muani.
Rozhodovali: Ramos – Morin, Hernández (všetci Mex.), ŽK: Boufal, 68.294 divákov.
Francúzsko: Lloris – Kounde, Varane, Konaté, Hernandez – Tchouameni – Griezmann, Fofana – Dembele (79. Kolo Muani), Giroud (65. Thuram), Mbappe
Maroko: Bono – Dari, Saiss (21. Amallah, 78. Ez Abde), El Yamiq – Hakimi, Ounahi, Amrabat, Mazraoui (46. Attiat-Allah) – Ziyech, En Nesyri (66. Hamdallah), Boufal (67. Aboukhlal)

V úvodných minútach boli viac pri lopte Maročania, ale z rýchleho gólu sa tešili Francúzi. Akciu v 5. minúte začal Varane, ktorý na pravej strane vysunul Griezmanna.

Po jeho spätnej prihrávke sa k strele dostal Mbappe, ktorému obrana Maroka venovala priveľa pozornosti a odrazenú loptu poslal zo vzduchu do bránky Hernandez.

Maročanom to neubralo na ofenzívnom odhodlaní a v 10. minúte Ounahi strelou k pravej žrdi poriadne natiahol francúzskeho brankára Llorisa.

Marockí Beckhamovci: Achraf Hakimi a Hiba Abouková Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Achraf Hakimi, Hiba Abouková. Spoznajte slávny...

V 17. minúte bol blízko k druhému gólu Francúzov Giroud, ktorý sa na ľavej strane dostal za obranu Monaka, no ľavačkou v rýchlosti trafil iba do bližšej žrde.

Do konca prvého polčasu postupne pribúdali francúzske príležitosti, ktoré vyplynuli z ich rastúcej sebaistoty.

V 36. minúte Mbappe neskóroval po šprintérskom súboji a gól nepadol ani z pokusu Girouda. Krátko pred prestávkou sa po rohovom kope dostal k efektným nožničkám El Yamiq, no Lloris jeho strelu vyrazil..

Po zmene strán sa Maročania snažili o ofenzívu, ktorá vyústila do závaru v 54. minúte. Attiat-Allah však v sľubnej šanci zvnútra šestnástky neuspel.

Buenos Aires Čítajte viac Dron nad Buenos Aires. Neuveriteľné, tie zábery vám vyrazia dych

Maročania sa aj v druhom polčase vedeli pomerne jednoducho dostať po šestnástku, no pred ňou už narážali na nahustený priestor a neustále francúzske brejkové hrozby.

Randal Kolo Muani prišiel na ihrisko v 79. minúte a okamžite sa zapojil do akcie, ktorá dala Francúzom postupovú definitívu.

Maročania nedokázali narušiť kombinačnú ofenzívnu akciu súpera, keď Fofana vyviezol loptu, posunul ju Mbappemu, ktorý si ju vymenil s Thuramom, v šestnástke sa nenechal odzbrojiť viacerými hráčmi a strieľanou prihrávkou našiel nepokrytého Kolo Muaniho – 2:0.

Maročanov to nepoložilo a naďalej sa snažili zvrátiť výsledok. Viacero ich striel zblokovala francúzska obrana a gólom sa neskončila ani situácia z 5. minúty nadstaveného času, keď po Ounahiho strele zachránil na bránkovej čiare Kounde.

Hlasy po zápase: /zdroj: L'Equipe/:

Didier Deschamps, tréner Francúzska:
„Sú to veľké emócie. Máme pred sebou posledný krok. Som šťastný, že o obhajobu titulu môžem bojovať s takýmito skvelými hráčmi.“

Walid Regragui, tréner Maroka: „V druhom polčase sme sa usilovali o vyrovnanie, no inkasovali sme druhý gól. Na adresu môjho tímu však môžem vysloviť iba jedno slovo – bravó. Dali sme do toho všetko.“

Theo Hernandez, strelec prvého francúzskeho gólu:
„Dostať sa dvakrát za sebou do finále MS je niečo neuveriteľné. Bolo to náročné, no odviedli sme skvelú robotu. Finále proti Argentíne bude veľkolepé. Urobíme všetko pre to, aby sme získali titul aj pre môjho brata Lucasa, ktorý sa v prvom zápase na šampionáte zranil.“

7 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2022 #Katar 2022 #futbalisti Argentíny #futbalisti Maroka #futbalisti Francúzska