Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetci chcú byť ako my - Maďari aj Srbi. Euforickí Chorváti provokujú

Futbalové Chorvátsko je v kurze. Po tom, čo sa Vatreni opäť prebojovali do semifinále MS, panuje okolo ich tímu veľký ošiaľ. O eufórii v Záhrebe a okolí je zbytočné písať.

12.12.2022 10:36
Chorvátsko, fanúšikovia Foto: ,
Chorvátski fanúšikovia pred zápasom.
debata (1)

Chorváti po veľkom úspechu v Rusku 2018, kde sa prebojovali až do finále (prehrali s Francúzskom 2:4), zažiarili aj v Katare. Vyradili najväčšieho favorita Brazíliu a teraz si zahrajú o finálové repete proti Argentíne.

Tomislav Stipič, chorvátsky tréner a odborný konzultant televízie HRT, v priamom prenose po zápase s Brazíliou vyhlásil, že každý ich sused, vrátane Srbov, by chcel byť Chorvátom. Pochopiteľne, túto hlášku si všimli aj všetky srbské portály a zverejnili ju.

„Keď takto sledujem zahraničné médiá, Chorvátsko je na ceste k vybudovaniu kultového statusu vo futbale, aký nemá žiadny iný tím na svete. Bez škandálov, s pozitivitou, energiou, najlepšími fanúšikmi – to je značka Made in Croatia,“ zamyslel sa futbalový expert.

„Všetci naši susedia, či už sú to Maďari, Slovinci, Bosniaci, Srbi alebo Čiernohorci – všetci by chceli byť Chorvátmi. Pozerajú sa na nás a obdivujú nás,“ dodal.

Neymar Čítajte viac Neymar opísal, ako ho paralyzovala prehra. Od Pelého dostal silný odkaz
Futbalové porovnanie: Slovensko - Chorvátsko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Zlatá chorvátska futbalová generácia má hodnotu...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #chorvátski futbalisti #Katar 2022