Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen sa skončil, prelomil mlčanie Ronaldo. Figo si podal trénera

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo v príspevku na sociálnej sieti Instagram priznal, že jeho sen triumfovať na MS sa rozplynul.

11.12.2022 18:50
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo v zápase s Marokom.
debata (15)

Európski šampióni z roku 2016 prehrali vo štvrťfinále v Katare s Marokom 0:1. Tridsaťsedemročný útočník však zatiaľ nemieni ukončiť reprezentačnú kariéru.

"Nemá zmysel reagovať unáhlene. Chcem, aby všetci vedeli, že moja oddanosť pre Portugalsko bola stále rovnaká napriek rôznym názorom.

Bol som len jedným z hráčov, ktorý bojoval za cieľ celého tímu. Nikdy by som sa neotočil chrbtom k svojim spoluhráčom ani mojej krajine," uviedol Ronaldo.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Všetky spúšte na Ronalda. Najprv spôsobil tlačenicu, potom ho premohla beznádej

So 118 gólmi je najlepší strelec na medzinárodnej scéne:

„V mojich piatich vystúpeniach na MS počas 16 rokov som hral po boku skvelých hráčov. Podporovali ma milióny našich fanúšikov a dal som zo seba všetko. Nikdy neustúpim z boja a preto som sa nevzdal tohto sna, ale ten sa bohužiaľ po sobotnej prehre skončil.“

Niekdajší skvelý portugalský futbalista Luís Figo sa nechal počuť, že Fernando Santos sa dopustil jednej z najväčších chýb v trénerskej kariére, keď nechal v zápasoch proti Švajčiarom a Maročanom na lavičke svoju najväčšiu hviezdu nezažívajúcu najlepšiu sezónu na klubovej úrovni.

Gad Elmaleh Čítajte aj Komik vedel vopred, že Ronaldov tím zlyhá a jediný gól dá Maroko

„S Cristianom Ronaldom na lavičke nemôžete vyhrať majstrovstvá sveta. Víťazstvo nad Švajčiarmi? Skvelé, ale nemôžete to urobiť v každom zápase. To nie. Nechať CR7 na lavičke bola chyba a za túto prehru je zodpovedný tréner a realizačný tím,“ povedal 50-ročný Figo.

Santos po zápase s Marokom obhajoval opätovné nezaradenie Ronalda do základnej zostavy.

"Neľutujem, že som ho od začiatku nechal medzi náhradníkmi. Nič by som nemenil. Veď som postavil jedenástku, ktorá zahrala v osemfinále proti Švajčiarsku vynikajúco.

Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, ale neviem myslieť srdcom, musím myslieť hlavou," vysvetlil tréner Portugalska.

Collage Maker-07-Dec-2022-09.40-AM Čítajte aj Boli bosí a hladní. Toto sú hráči, ktorým futbal obrátil život naruby

Pre Ronaldove slzy mal pochopenie:

„Ja s Cristiano sme momentálne dvaja najsklamanejší ľudia. Samozrejme, po vyradení cítime hnev a ovplyvní nás to, no taký je futbal, taká je naša práca.“

Najbližším veľkým turnajom sú ME v Nemecku v roku 2024. Svetový šampionát v USA, Kanade a Mexiku bude v lete 2026, keď bude mať Ronaldo už 41 rokov.

Ťažká rozlúčka. Ronaldo v zápase proti Maroku Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo sa usmieva na fanúšikov pred...
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalskí futbalisti