Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tite vysvetlil Neymarovu pozíciu v rozstrele. Moment po ňom obletel svet

Futbalisti Brazílie prežívajú po štvrťfinálovej prehre na MS v Katare veľké sklamanie. V dueli s Chorvátskom nepotvrdili pozíciu favorita a jedného z najväčších ašpirantov na celkové víťazstvo.

10.12.2022 12:06
Neymar Foto:
Neymar objíma syna chorvátskej opory Ivana Perišiča po štvrťfinálovom zápase na MS v Katare.
debata

Platná im nebola ani výraznejšia strelecká aktivita a napokon zlyhali v jedenástkovom rozstrele.

Po zápase sa skloňovali najmä parádna fazóna brankára Dominika Livakoviča a aj skutočnosť, že líder Brazílčanov Neymar sa ani nedostal k svojmu pokusu z bieleho bodu.

Livakovič bol dôležitý strojca chorvátskeho postupu už v osemfinálovom zápase s Japonskom, v ktorom rozstrele. Chorvátske médiá ho po štvrťfinále s Brazíliou považujú za „Pána nesmrteľného“.

Lionel Scaloni Čítajte aj Arogantný, najhorší na turnaji. Na rekordéra s píšťalkou mieria tvrdé slová

Z bieleho bodu inkasoval dvakrát zo štyroch pokusov. V prvej sérii ho neprekonal Rodrygo a po Marquinhosovom neúspešnom pokuse bol koniec brazílskych nádejí, keďže dovtedy ani jeden zo štyroch Chorvátov v rozstrele nezaváhal.

Poriadne si zachytal už v zápase, keď na neho smerovalo 11 striel, z nich inkasoval len raz. „Sme vychovaní ako bojovníci. Nikdy sa nešetríme a ideme naplno. To je náš recept na úspech,“ citovala Livakoviča agentúra AFP.

Počas hry inkasoval iba od Neymara, ktorý sa 77. gólom v reprezentácii dotiahol v historickej tabuľke brazílskeho tímu na Pelého. Viacerí futbaloví odborníci vyjadrili prekvapenie, že líder Brazílčanov Neymar sa v rozstrele ani nedostal k slovu. Tréner Tite ho mal na zozname až ako piateho.

Brazílsky smútok vs. chorvátska eufória Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Dominik Livakovič kryje jedenástku Rodryga.

„Je to najskúsenejší exekútor, navyše veľmi spoľahlivý. Mal ísť hneď ako prvý,“ uviedol bývalý nemecký reprezentant Jürgen Klinsmann v nemeckej televízii.

„Piaty pokus býva najdôležitejší a často rozhoduje. Uspieť v ňom je najťažšie. Kto iný by mal ísť vtedy kopať, ak nie on? Preto bol určený ako piaty,“ poznamenal Tite po zápase.

Pre 30-ročného Neymara boli MS v Katare tretie v kariére. V zbierke úspechov mu naďalej chýba vytúžený titul majstra sveta. V čase nasledujúceho šampionátu v roku 2026 to bude 24 rokov, odkedy Brazília naposledy triumfovala na MS.

Tite Čítajte aj Tite končí. Prvé vyjadrenie po bolestivej prehre prišlo aj od najväčšej hviezdy

Neymar v emóciách naznačil, že v tom čase už možno v reprezentácii nebude:

„Nezatváram dvere pred národným tímom, ale ani nezaručujem, že sa doň vrátim.“

Po zápase sa odohrala scéna, ktorú niektoré športové weby označili za najdojímavejšiu na prebiehajúcich majstrovstvách sveta. Za Neymarom pribehol chlapec, v ceste mu stáli dvaja ochrankári.

Nedal sa však odradiť a podal Brazílčanovi ruku, aby ho utešil. Vysvitlo, že išlo o syna chorvátskej opory Ivana Perišiča. Neymar chlapca objal a na tvárach oboch sa objavil úsmev.

Teraz už stačilo! Ohlasy na piatkové zápasy MS Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Denník Globo píše, že Brazília je prvým tímom,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #brazílski futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022