Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arogantný, najhorší na turnaji. Na rekordéra s píšťalkou mieria tvrdé slová

Španielsky rozhodca Antonio Mateu Lahoz sa v piatok postaral o nový rekord futbalových MS. V emóciami nabitom štvrťfinále medzi Holandskom a Argentínou (3:4 v rozstrele z 11 m) udelil až 15 žltých kariet, čo je podľa agentúry DPA najviac v jednom dueli v histórii svetových šampionátov.

10.12.2022 10:20
Lionel Scaloni Foto: ,
Do slovnej výmeny s rozhodcom Antoniom Mateuom Lahozom sa dostal aj tréner Argentíny Lionel Scaloni.
debata (7)

Argentínsky kapitán Lionel Messi sa po zápase tešil z vydretého postupu do semifinále, zároveň však v televíznom rozhovore podrobil kritike výkon španielskeho arbitra.

"Nemôžem povedať, čo si myslím. Nechcem sa baviť o rozhodcovi, pretože vás za to hneď napomenú alebo potrestajú, ale myslím si, že ľudia sami videli, čo sa stalo. FIFA sa na to musí pozrieť.

Nemôže dať rozhodcovi do rúk takýto dôležitý zápas, keď na to nemá," citovala Messiho agentúra AFP.

Grant Wahl Čítajte aj Po kolapse na štadióne zomrel známy americký novinár. Zabili ho, tvrdí jeho brat

Pridal sa aj hrdina rozstrelu, brankár Emiliano Martinez, ktorý zneškodnil dva pokusy „oranjes“: „Šialené. Je arogantný, najhorší rozhodca na turnaji.“

Vystúpenie Lahoza vo štvrťfinále sa nepozdávalo ani jeho nemeckému kolegovi Patrickovi Ittrichovi. Podľa neho mal v 89. minúte vylúčiť Argentínčana Leandra Paredesa i Holanďana Virgila van Dijka.

Grant Wahl Čítajte aj Po kolapse na štadióne zomrel známy americký novinár. Zabili ho, tvrdí jeho brat

"Paredes urobil dva priestupky na kartu. Najprv fauloval a potom napálil loptu na striedačku súpera. Mali preto nasledovať dve žlté a červená karta. Vzápätí pribehol z 80 metrov van Dijk a vrazil do neho.

Nezáleží na tom, či to urobil hrudníkom alebo rukami. Bola to hrubosť a podľa mňa mala rovnako nasledovať červená karta. Rozhodcovi sa hra vymykala spod kontroly," vyhlásil nemecký arbiter Ittrich v televíznom vysielaní.

Teraz už stačilo! Ohlasy na piatkové zápasy MS Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Denník Globo píše, že Brazília je prvým tímom,...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínski futbalisti #Antonio Mateu Lahoz