Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po kolapse na štadióne zomrel známy americký novinár. Zabili ho, tvrdí jeho brat

Renomovaný americký futbalový novinár Grant Wahl zomrel v piatok po kolapse na štadióne v Lusaile počas štvrťfinálového duelu MS medzi Argentínou a Holandskom. Mal 48 rokov, presná príčina jeho úmrtia nebola bezprostredne známa.

10.12.2022 07:47 , aktualizované: 11:13
Grant Wahl Foto:
Grant Wahl na archívnej snímke.
debata (108)

„Ďakujeme Grantovi za jeho obrovskú oddanosť a vplyv na náš šport v Spojených štátoch,“ reagovala Futbalová federácia USA (US Soccer) na správu o smrti Wahla, ktorý pracovne pokrýval už svoj v poradí ôsmy svetový šampionát. Patril medzi najznámejších futbalových žurnalistov v zámorí.

Podľa svedectva prítomných novinárov Wahl počas predĺženia zápasu skolaboval a priamo na tribúne sa mu lekári snažili poskytnúť akútnu pomoc. Napriek tomu neskôr zomrel.

Ešte pred predĺžením opísal na sociálnej sieti vyrovnávajúci gól Holandska na 2:2 vetou: „Neuveriteľný gól po štandardnej situácii“.

Už v predchádzajúcich dňoch sa sťažoval na zdravotné problémy.

„Prechladnutie z uplynulých desiatich dní sa v deň zápasu USA – Holandsko zmenilo na niečo vážnejšie,“ uviedol minulý víkend Wahl na svojej webstránke.

V mediálnom centre mu potom lekári naordinovali antibiotiká a sirup proti kašľu s tým, že pravdepodobne ide o zápal priedušiek. Test na covid-19 mal negatívny, svoje ťažkosti pripisoval aj prepracovanosti, nedostatku spánku a veľkej miere stresu.

Holandsko, Argentína Čítajte aj Súboj ako remeň. Holanďania nedokonali obrat, Argentína je v semifinále

Wahl si na začiatku turnaja v Katare obliekol pred duelom USA s Walesom dúhové tričko na podporu LGBTI komunity a na štadióne v Al Rajáne ho preto na 25 minút zadržali. Neskôr informoval, že sa mu za to Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ospravedlnila.

Viaceré zahraničné médiá zverejnili slová jeho brata, ktorý tvrdí, že Wahla zavraždili. „Volám sa Eric Wahl. Bývam v Seattli. Som brat Granta Wahla. Som gej," povedal vo videu, ktoré zverejnil na svojom instagramovom účte.

„Ja som dôvodom, prečo mal na majstrovstvách sveta dúhové tričko. Môj brat bol zdravý. Povedal mi, že sa mu vyhrážali smrťou. Nemyslím si, že môj brat len ​​tak zomrel. Myslím, že bol zabitý. A ja len prosím o akúkoľvek pomoc," dodal.

Ľútosť nad úmrtím žurnalistu vyslovili prezident FIFA Gianni Infantino či slávny basketbalista LeBron James.

Wahl v rokoch 1996 až 2021 pracoval pre prestížny americký športový magazín Sports Illustrated. Spolupracoval aj so spoločnosťami CBS a Fox Sports, pripomenula agentúra AP.

Brazílsky smútok vs. chorvátska eufória Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Dominik Livakovič kryje jedenástku Rodryga.
108 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022 #Grant Wahl