Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: 50 stupňov? Nijaký problém, v Dauhe sa korčuľuje celý rok

Ani letné horúčavy, ktoré vystupujú v Katare až k päťdesiatim stupňom Celzia nebránia záujemcom, aby využívali ľadovú plochu v obchodnom dome Villaggio v Dauhe.

09.12.2022 08:36
viillaggio-gondoly Foto: ,
Obchodný dom Villaggio ponúka aj takúto atrakciu.
debata

Nachádza sa hneď vedľa Khalifovho štadióna, kde sa konajú v týchto dňoch zápasy finálového turnaja majstrovstiev sveta vo futbale.

Na ňom sa najbližšiu sobotu uskutoční aj zápas o tretie miesto.

Ľadová plocha v strede obchodného domu aj s malým hľadiskom pre niekoľko desiatok divákov je jediná v krajine, ale spĺňa aj rozmermi kritériá Medzinárodnej hokejovej federácie.

Gondola v nákupnom centre? V Katare žiadny problém:

Video

„Mohli by sa tu konať aj majstrovstvá sveta,“ smeje sa Tomáš Hudáček. „To však, samozrejme, nie je reálne, hoci katarská reprezentácia hrá v najnižšej kategórii MS. Ale vedel by som si tu v budúcnosti predstaviť nejaký zápas NHL, ako to býva aj v iných krajinách Európy.“

Hudáček si oblieka dres Canucks Dauha, hrá na amatérskej báze katarskú hokejovú ligu, v ktorej pôsobí päť tímov.

Rodák z Banskej Bystrice žije v moslimskej krajine aj s rodinou už vyše dvadsať rokov, teraz aj s manželkou a dvoma deťmi. Vlastní štyri katarské hokejové tituly.

Klzisko je využívané, hrajú sa na ňom všetky ligové stretnutia, trénujú tu nielen seniorské tímy, ale aj malí hokejisti, ktorí majú o tento šport záujem. Plocha však slúži aj krasokorčuliarom a verejnosti.

Ľadová plocha v nákupnom centre Villagio. Foto: Pravda, Michal Zeman
villaggio-klzisko Ľadová plocha v nákupnom centre Villagio.

„Rolba ju upravuje vždy po hodine a pol. Ľad je kvalitný po celý rok,“ dodáva Hudáček.

Momentálne tróni v strede klziska obrovská futbalová lopta a je vyzdobené všetkými vlajkami krajín, ktoré štartujú na futbalových majstrovstvách sve­ta.

V luxusnom obchodnom centre majú návštevníci aj viacero ďalších možností, ako príjemne stráviť čas. Na umelom kanáli, ktorý sa tiahne celou rozsiahlou budovou, sa môžu prevážať na gondolách v benátskom štýle.

Najdrahší hráči, ktorí na MS (zatiaľ) nenastúpili Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Julian Brandt (Nemecko, Borussia Dortmund,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dauha #MS vo futbale 2022 #Katar 2022