Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neverím, toto je neúcta! Legenda United skritizovala Brazílčanov za tančeky

Futbalisti Brazílie postúpili po ôsmykrát za sebou do štvrťfinále MS. V osemfinálovom zápase rozhodli už v prvom polčase, keď sa do streleckej listiny pri víťazstve 4:1 nad Kórejskou republikou zapísali postupne Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison a Lucas Paquetá.

06.12.2022 06:38 , aktualizované: 11:10
Brazília, Neymar Foto: ,
Sprava Neymar, Lucas Paquetá, Raphinha a Vinícius Júnior po druhom góle Brazílie.
debata (17)

Po zmene strán a pri opatrnejšej hre favorita Paik Seung-Ho len znížil.

Temperamentní Brazílčania sa bavili futbalom a dali to najavo aj po presných zásahoch. Ich oslavné tančeky, ku ktorým sa pridal aj tréner Tite, sa však nestreli len s pozitívnymi reakciami.

brazílski futbalisti Čítajte viac Ľahká brazílska samba. Favorit utancoval Kóreu a je vo štvrťfinále

V štúdiu ITV sa pustil do ich kritiky legendárny Roy Keane.

"Vinícius skvele zakončil, fantastický úvod zápasu zo strany Brazílie. Nikdy som však nevidel toľko tanca – je to ako pozerať Strictly (relácia Let's Dance, pozn. red.).

Nemôžem uveriť tomu, čo vidím. Nepáči sa mi to. Vravia, že ide o kultúru, ale myslím si, že je to neúcta k súperovi," vravel niekdajší hráč Manchestru United.

„Štvorica to robí zakaždým. Neprekážal mi malý tanec po prvom góle, ale potom v tom pokračovali a pridal sa k nim aj aj tréner. Neteší ma to, nemyslím si, že je to dobré,“ dodal Keane.

Samotný Tite po stretnutí povedal, že zámerom jeho mužstva nebolo uraziť súpera. Cieľom takýchto osláv bolo podľa neho utužiť mladý kolektív.

„Nebola tam žiadna neúcta voči Kórejčanom ani ich trénerovi Paulovi Bentovi, ktorého si veľmi vážim. Hráči sú mladí a súčasťou ich jazyka je aj tanec. Trochu sa tomu snažím prispôsobiť,“ povedal brazílsky lodivod.

Katar, fanúšikovia Čítajte aj Súboje gigantov v Katare. Štvrťfinále odštartujú Brazílčania, pozrite si program

Brazílčania venovali osemfinálové víťazstvo legendárnemu Pelému. Po zápase rozvinuli na štadióne v katarskej Dauhe veľký transparent a vyjadrili podporu trojnásobnému majstrovi sveta. Ten trpí rakovinou hrubého čreva a leží v nemocnici v Sao Paule.

„Je ťažké hovoriť o tom, čo teraz prežíva Pelé, všetci si však želáme, aby sa jeho zdravotný stav čo najskôr zlepšil. Dúfam, že naše víťazstvo ho potešilo a dodalo mu síl,“ uviedol pre akreditované médiá Neymar, ktorý sa po zranení členka vrátil do zostavy brazílskeho tímu.

Ten strelil 76. gól za národný tím. Od vyrovnania rekordu Pelého ho delí už iba jeden presný zásah.

Neymar chýbal Brazílii v dueloch skupinovej fázy proti Švajčiarsku (1:0) a Kamerunu (0:1).

"Keď som sa zranil, v hlave sa mi odohrávalo milión rôznych vecí. Aj som si poplakal, lebo som sa obával, že si na tomto šampionáte už nezahrám. Moji spoluhráči i rodinní príslušníci však stáli pri mne a dodali mi silu.

V osemfinále sme podali najlepší výkon na turnaji, hrali sme s veľkou intenzitou. Snívame o titule majstra sveta a spravili sme k nemu ďalší krok. V piatkovom štvrťfinále proti Chorvátsku musíme nadviazať na výkon z duelu s Kóreou," zdôraznil útočník Paríža St. Germain.

Najhoršia jedenástka MS vo futbale 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aj títo nešťastníci sa zmestili do najhoršej...

Podľa slov Richarlisona mala prítomnosť Neymara na celé mužstvo blahodarný vplyv. V prvom polčase predviedli Brazílčania ofenzívne galapredstavenie a výsledkom boli štyri góly v kórejskej sieti.

„Neymar dokáže na ihrisku odtiahnuť dvoch či troch súperov a pre ďalších našich futbalistov sa tak vytvára priestor. Je to hnací motor mužstva,“ povedal.

Tréner Tite tvrdí, že Neymar je pre mužstvo nenahraditeľný:

„Technické schopnosti z neho robia výnimočného hráča. Všetci naši útočníci majú svoje charakteristické črty, no Neymar je rozdielový, on dáva našej hre tvár. Po úvodnom zápase so Srbskom sme sa obávali, že zranenie členka ho môže vyradiť z ďalšieho priebehu šampionátu. Naši lekári a fyzioterapeuti však odviedli skvelú robotu a dali ho dokopy.“

Manuel Neuer Čítajte aj Rozbuška ku katastrofe? Chaos s dúhovou páskou si podali už aj v Nemecku

Partia okolo Neymara zabojuje o semifinále proti Chorvátsku, ktoré vyradilo Japonsko v rozstrele, v piatok o 16.00 SEČ.

Tréner Kórejčanov Bento po osemfinálovej prehre potvrdil, že to bol jeho posledný zápas na lavičke ázijského tímu.

„Oddýchnem si a potom uvidíme. Teraz som o tom informoval hráčov a prezidenta federácie, no toto rozhodnutie som spravil už v septembri. Chcem sa im poďakovať a som veľmi hrdý na to, že som mohol byť ich tréner,“ uviedol päťdesiattriročný Portugalčan.

Do tímu prišiel v auguste 2018 a zmluvu mal do konca MS. Kórea sa pod jeho vedením prebojovala do vyraďovačky prvýkrát od roku 2010, keď v záverečnom skupinovom zápase zdolala Portugalsko 2:1 a postúpila na úkor Uruguaja vďaka lepšiemu skóre.

Maximom Kórejčanov na MS zostáva semifinále z roku 2002, keď hostili šampionát spoločne s Japonskom.

Scvrkli sme sa na trpaslíka. Ohlasy z Nemecka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
 „Debakel je spečatený. Odchod z majstrovstiev...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #brazílski futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022