Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za fiasko môžem ja, lúčil sa tréner Mexika. Rozladená legenda má jasný odkaz

Mexiko nepostúpilo zo skupiny prvýkrát od MS 1978 v Argentíne. Tréner Gerardo Martino zobral neúspech na seba a vyhlásil, že zápas so Saudskou Arábiou bol jeho posledný na mexickej lavičke.

01.12.2022 09:44
César Montes Foto: ,
Mexický futbalista César Montes po zápase so Saudskou Arábiou.
debata (1)

"Nesiem plnú zodpovednosť za fiasko na MS. Ja som hlavný vinník toho, že mexickí fanúšikovia teraz smútia. Proti Saudskej Arábii sme odohrali najlepší zápas na turnaji, mali sme 26 streleckých pokusov a vytvorili sme si veľa šancí.

Premenili sme však iba dve a to na postup nestačilo," neskrýval sklamanie argentínsky kormidelník.

Martinovi sa s Mexikom nepodarilo to, čo na MS 2010 v JAR s Paraguajom, ktorý priviedol do štvrťfinále.

Robert Lewandowski a Lionel Messi Čítajte aj Messi vyhral stávku o 100 eur, hnevala ho penalta. Poliaci píšu o škole prežitia

Legendárny mexický futbalista Hugo Sánchez by bol najradšej, keby bol nasledovníkom Argentínčana Martina na lavičke tréner z Mexika.

V súvislosti s kormidelníkom reprezentačného tímu sa totiž o špekuluje o ďalších argentínskych koučoch Mauriciovi Pochettinovi či Gustavovi Alfarovi.

"Žijeme v krajine, v ktorej neveríme v naše jedlá, našu krajinu. Propagujeme jedlo zo zahraničia.

Musíme chrániť to, čo je naše. Nikdy sa mi nepáčilo, že do mexickej reprezentácie prichádza zahraničný tréner a ja budem naďalej brániť naše záujmy," povedal Sánchez pre ESPN.

Už bývalý tréner Mexika Gerardo Martino. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Gerardo Martino Už bývalý tréner Mexika Gerardo Martino.

Boj o druhé postupové miesto v D-skupine bol dramatický až do záverečných minút nadstaveného času. Tunisanom nepomohlo ani nečakané víťazstvo 1:0 nad Francúzskom, ktoré už malo osemfinále vo vrecku.

Austrália totiž zdolala rovnakým pomerom Dánsko a po druhý raz v histórii postúpila do osemfinále. Prvýkrát sa to „Socceroos“ poddarilo na MS 2006 v Nemecku.

Austrálčania hrali rovnako ako vo víťaznom dueli proti Tunisku obetavo v obrane a v druhom polčase boli nebezpeční aj v ofenzíve. V 60. minúte sa po rýchlom brejku dostal v šestnástke k lopte Mathew Leckie a po peknej individuálnej akcii vsietil postupový gól.

Mishel Gerzigová, nepoužívať Čítajte aj V rukách má osud Belgicka. Očarila ho modelka, ktorá slúžila v armáde

„Som hrdý na celý tím, no veľmi vyčerpaný. Chvíľu si vychutnáme tento triumf a potom už začneme myslieť na osemfinálový duel. Dôležité bude najmä dobre zregenerovať,“ vyznal sa austrálsky hrdina, ktorý má bohaté skúsenosti z nemeckej Bundesligy, kde postupne pôsobil v Borussii Mönchengladbach, Eintrachte Frankfurt, Ingolstadte a Herthe Berlín.

Tréner austrálskej reprezentácie Graham Arnold zdôraznil, že napriek splneniu cieľa sa nebude konať žiadna párty.

„Nijaké oslavy, žiadne sociálne siete, iba spánok a regenerácia. Mužstvo vyvinulo neuveriteľné úsilie, hráči si verili a ich tvrdá práca priniesla ovocie.“

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

Dáni nenadviazali na úspešne vystúpenie z vlaňajšieho európskeho šampionátu, na ktorom postúpili až do semifinále. V ofenzíve boli bezzubí, v troch zápasoch strelili iba jediný gol a v tabuľke skončili až na štvrtom mieste.

„Som neskutočne frustrovaný, cítim smútok a sklamanie. Osemnásť mesiacov predvádzal tím veľmi dobré výkony, no MS nám absolútne nevyšli,“ priznal dánsky kouč Kasper Hjulmand.

Francúzi mali po dvoch zápasoch už istý postup a tak Didier Deschamps si mohol proti Tunisku dovoliť experimentovať so zostavou. V porovnaní s duelom s Dánskom nastalo v základnej jedenástke až deväť zmien. Opory tímu Kylian Mbappé a Antoine Griezmann sa dostali na ihrisko až v druhom polčase.

Christian Eriksen. Čítajte aj Kritizovali Katar, obúvali sa do FIFA. Dáni dostali historickú facku na MS

„V našej hre to dlho škrípalo. Tunisania sa dostávali do dobrých šancí a jednu z nich premenili. V závere sme sa zlepšili a mohli sme remizovať, gól Antoina však neplatil pre ofsajd. Chceli sme vyhrať skupinu bez straty bodu, no cieľ sa nie vždy podarí splniť,“ povedal Deschamps.

Tunisania by sa v prípade remízy medzi Austráliou a Dánskom tešili z postupu, no víťazstvo oceánskeho tímu znamenalo ich vyradenie.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

"Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Zdolali sme obhajcov titulu a čakali, ako sa vyvinie situácia v zápase Austrálie s Dánskom. Žiaľ, nebolo nám súdené tešiť sa z postupu.

Napriek tomu však môžeme ísť domov so zdvihnutými hlavami. Som hrdý na tento tím," nechal sa počuť Wahbi Khazi, autor jediného gólu Tuniska na šampionáte.

Modeling i armáda. Sexy partnerka hviezdy Belgicka Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Brankár Thibaut Courtois a modelka Mishel...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #mexickí futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022