Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel s Partizánom Domaniža nepomohol. Katar má negatívny rekord

Katarská futbalová reprezentácia sa postarala o zápis do histórie MS. Domáci tím, ktorý v príprave nastúpil aj proti slovenskému tímu z Domaniže, stratil už po dvoch zápasoch šancu postúpiť zo skupiny.

26.11.2022 22:30
740310704 Foto:
Futbalisti Kataru toho na majstrovstvách sveta veľa neukázali.
debata

Po prehre v otváracom zápase MS s Ekvádorom (0:2) neuspeli domáci ani so Senegalom (1:3). Hráčom z hosťujúcej krajiny sa ešte nikdy nestalo, aby sa tak skoro lúčila s postupovými nádejami.

Okrem Katarčanov už len výber Južnej Afriky nepostúpil zo skupiny na MS 2010, ale zaznamenal aspoň víťazstvo a remízu.

Collage Maker-26-Nov-2022-12.24-PM Čítajte viac Štedrý princ Saudskej Arábie. Luxusný dar za triumf, hráči ho popreli

„Ak ste od nás čakali, že pôjdeme na turnaji ďaleko, tak budete asi sklamaní. Naším cieľom je byť konkurencieschopní. Musíme na dnešok zabudnúť, pohnúť sa ďalej a pripraviť sa na zápas proti Holandsku,“ uviedol katarský tréner Félix Sánchez po stretnutí proti Senegalu.

Katarčania v ňom strelili svoj historicky prvý gól na „mundiale“, rodák z africkej Ghany Mohammed Muntari v 78. min znížil stav duelu na 1:2. Ďalšie presné zásahy však šampión Ázie z roku 2019 nepridal.

WCup France Denmark Soccer Čítajte viac Dvojgólový Mbappé zariadil postup Francúzov. Dánsko musí zabrať

Úradujúci africký majster dobre zareagoval na úvodnú prehru 0:2 s Holanďanmi, dosiahol prvé víťazstvo pre Afriku na MS 2022 a zostal v hre o svoju druhú účasť v play-off v histórii, v roku 2002 sa dostal až do štvrťfinále.

Zo Senegalčanov skórovali do siete Kataru Boulaye Dia, Famara Diedhiou a Bamba Dieng. „Jasne sme porozumeli trénerovmu odkazu, aby sme boli efektívnejší. Musíme sa dostávať pred bránku súpera a strieľať góly,“ skonštatoval Dia.

Exfinalistka Miss Chorvátsko Ivana Knollová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ivana Knöllová sa narodila 16. septembra 1992 v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #MS v Katare 2022 #TJ Partizán Domaniža