Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto zástupcom FIFA nevadí? Futbalista mal na kopačkách ruskú vlajku

Kamerunský futbalista Gael Ondoua sa postaral o rozruch po prvom vystúpení na MS v Katare. Na červených kopačkách mal totiž okrem kamerunskej vlajky vyobrazenú aj ruskú.

26.11.2022 14:45
739873522 Foto:
Gael Ondoua je v súčasnosti futbalistom nemeckého Hannoveru.
debata (47)

Svojim rozhodnutí upútal pozornosť spoluhráčov aj médií, keďže je známe, že Rusko je kvôli konfliktu na Ukrajine vyradené zo všetkých súťaží UEFA a FIFA.

Po prehre so Švajčiarskom 0:1 vyšlo najavo, že Ondoua sa síce narodil v Kamerune, no väčšinu futbalovej kariéry strávil v Rusku. Konkrétne – už v devätnástich rokoch, v roku 2014, prišiel do Ruska a pôsobil v CSKA Moskva a neskôr strávil sezónu v Anži Machačkala.

Otázkou je, či mu takáto propagácia krajina prejde u zástupcov Medzinárodnej futbalovej federácie. Ako je známe, na väčšine ostro sledovaných športových podujatí nie je vítaná prezentácia vlajok iných, ako zúčastnených krajín.

Platilo to napríklad na septembrovom tenisovom US Open, keď bola z tribúny vyhostená diváčka s ukrajinskou vlajkou okolo pliec. Faktom je, že ruská vlajka na kopačkách Ondouu je takmer neviditeľná. No o to väčší záujem médií vzbudila.

Ktoré kluby majú v Katare najviac hráčov? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
7. Tottenham Hotspur: 11.
Jeho hráči v...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #futbalová reprezentácia Kamerunu #MS vo futbale #Medzinárodná futbalová federácia FIFA