Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasný odkaz. Kamery zachytili debatu medzi Messim a nabudeným Arabom

Prvým veľkým prekvapením futbalových majstrovstiev sveta v Katare je utorková prehra výberu Argentíny s reprezentáciou Saudskej Arábie 1:2.

23.11.2022 07:22
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi s hráčmi Saudskej Arábie.
debata (10)

Favorit síce v súboji C-skupiny viedol od 10. minúty gólom Lionela Messiho, ktorý skóroval z pokutového kopu.

Šok priniesol úvod druhého polčasu, keď v rozpätí piatich minút sa do listiny strelcov sa zapísali Saleh Al Šahrí a Salem Al Davsárí. Tím z Arabského polostrova si v ďalšom priebehu stretnutia aj so šťastím udržal najtesnejší náskok.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

Hviezdny Lionel Messi zaznamenal štart už na piatom svetovom šampionáte a skórovať sa mu podarilo na štyroch. Pred Katarom 2022 strelil gól aj v Rusku 2018, Brazílii 2014 a Nemecku 2006. Gólovo naprázdno vyšiel v JAR 2010.

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery po druhom góle, na ktorých obranca Ali Buláihi potľapkal Messiho po chrbte a povedal mu: „Nevyhráš, nevyhráš!“

Aspoň to tvrdil samotný hráč víťazného mužstva po zápase po otázke od reportéra. Messi bol najskôr zo slov na trávniku viditeľne zmätený, potom usmial. Pozrite si video:

Superhviezda po zápase nehľadala výhovorky.

„Výhovorky neexistujú. Budeme jednotnejší ako kedykoľvek predtým. Táto skupina je silná a Saudská Arábia to ukázala. Je to tvrdá rana pre všetkých. Nečakali sme, že začneme takto. Veci sa dejú z nejakého dôvodu. Musíme sa pripraviť na to, čo príde. Musíme len vyhrať, závisí to od nás,“ uviedol.

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty sa nechcel vyhovárať ani na pre ofsajd neuznané góly Argentíny za stavu 1:0.

Má Argentína najkrajšie fanúšičky na MS? Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ženská krása je v Dauhe nežiadaná, ale krásne...

"Videl som zábery a bolo to veľmi tesné. Keď ich neuznali, asi to boli jasné ofsajdy. Na to sa nemôžeme vyhovárať. Tie neuznané góly prišli v čase, keď sme si mysleli, že si vytvoríme ešte veľa šancí.

Robili sme chyby v tom, že sme išli priamo na bránku namiesto toho, aby sme využívali kraje. Vedeli sme, že budú vysoko brániť a trochu sme sa chytili do ich pasce," skonštatoval Messi, ktorý sa nevzdáva sna o zisku titulu svetového šampióna.

„Fanúšikom odkazujem, aby zostali pokojní. Vieme, že je to veľké sklamanie a že to bolí, ale musíme stále veriť. Potrebujeme, aby ľudia naďalej verili, že tento tím ich nesklame. Pokúsime sa zvíťaziť nad Mexikom,“ doplnil Messi.

„Pred zápasom nás vyhlasovali za favoritov, ale majstrovstvá sveta prinášajú aj takéto veci,“ vyhlásil argentínsky kormidelník Lionel Scaloni.

Výber Argentíny pritom pred utorkom ťahal dlhú šnúru bez prehry, predtým naposledy nedosiahol víťazstvo či remízu ešte v júli 2019.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

„Pokašľali sme si to v druhom polčase. Rozhodli detaily, na ktorých musíme popracovať,“ myslí si útočník Lautaro Martínez, spoluhráč slovenského reprezentanta Milana Škriniara v talianskom Interi Miláno.

Na opačnej strane zavládlo nadšenie.

„Všetky hviezdy nám boli naklonené. Dosiahli sme historický výsledok pre futbal v Saudskej Arábii,“ komentoval šokujúci triumf svojich zverencov francúzsky kouč Herve Renard.

Už v sobotu čaká na výber Argentíny duel proti Mexičanom, v stredu 30.11. si zmerajú sily s Poliakmi. Reprezentácia Saudskej Arábie v sobotu vyzve Poliakov a potom Mexičanov.

Krach Argentíny v prvom zápase na MS v Katare Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Pre Lionela Messiho a jeho spoluhráčov sa...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #MS 2022 vo futbale #argentínski futbalisti #Katar 2022