Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi jedenástku kopal, Anglicko nie. Majú arbitri dvojaký meter?

Center do šestnástky, brániaci hráč objíma útočiaceho. Ten padá. Čo bude nasledovať?

22.11.2022 11:41
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi po premenenej jedenástke.
debata (1)

Takmer identické situácie sa odohrali vo dvoch zápasoch na futbalových majstrovstvách sveta v Katare. Skončili sa však rozdielne.

K prvej prišlo v zápase Anglicka s Iránom (6:2). Už vo 4. minúte stiahol jeden z Iráncov vo vlastnom pokutovom území Harryho Maguirea.

Hlavný arbiter ani VAR však nereagovali. V hre sa pokračovalo ďalej, hoci aj spomalené zábery potvrdili, že išlo o jednoznačný nedovolený zákrok, čo si môžete pozrieť aj vo videu:

K veľmi podobnému okamihu prišlo aj na druhý deň. V súboji Argentíny a Saudskej Arábie. Tentoraz však s iným vyvrcholením. Rozhodca sa po poriadne dlhom čase odhodlal k VAR-u a zákrok na Leandra Paredesa posúdil ako nedovolený.

Na základe toho usúdil, že Juhoameričania budú zahrávať pokutový kop. Ten bez problémov premenil Lionel Messi a otvoril skóre.

Mnoho fanúšikov na sociálnych sieťach zostalo po týchto verdiktoch zaskočených, búria sa, smejú. Vy môžete názor vyjadriť v našej ankete:

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #anglickí futbalisti #argentínski futbalisti #Harry Maguire #MS vo futbale 2022 #Katar 2022