Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny alkohol! FIFA zmenila pravidlo dva dni pred štartom MS

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a organizátori MS v Katare zmenili pôvodné rozhodnutie a zakázali predaj alkoholu na štadiónoch.

18.11.2022 13:24
štadión MS pivo Foto:
Stánky pripravené na predaj piva budú počas MS zívať prázdnotou.
debata (23)

Stalo sa tak dva dni pred začiatkom turnaja, ktorý odštartuje v nedeľu duelom Katar – Ekvádor.

Pivo a vybrané alkoholické nápoje sa mali predávať v stánkoch pri štadiónoch. Po novom si fanúšikovia budú môcť zakúpiť tieto nápoje len vo fanzónach, ktoré sú umiestnené mimo štadiónov.

V ponuke bude jediné pivo – americký Budweiser, ktorý je generálnym partnerom šampionátu a na MS má exkluzívne práva predaja.

„Po rozhovoroch s domácimi organizátormi sme prijali rozhodnutie o zákaze predaja alkoholu na štadiónoch. Predaj bude povolený vo fanzónach. Na štadiónoch bude k dispozícii nealkoholické pivo a ďalšie nápoje bez obsahu alkoholu,“ uvádza sa v stanovisku FIFA.

Spoločnosť AB InBev, ktorá vyrába Budweiser, zareagovala v piatok statusom na twitteri: „To je poriadna blamáž“. Neskôr príspevok zmazala.

Kriticky sa vyjadrila aj Asociácia futbalových fanúšikov (FSA).

„Načasovanie rozhodnutia je veľmi nešťastné. Zmena pravidiel na poslednú chvíľu svedčí o značnom nedostatku komunikácie zo strany FIFA smerom k fanúšikom,“ píše sa v stanovisku FSA.

Najväčší favoriti MS 2022 v Katare Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Poľsko
najväčšie hviezdy: Robert...
23 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #alkohol #MS 2022 #Katar 2022