Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči z Anglicka nemajú konkurenciu. Slovensko aj Česko utrelo nos

V nomináciách 32 reprezentačných tímov, ktoré sa od nedele predstavia na MS vo futbale, je dohromady 831 futbalistov. Žiadny z nich nepôsobí v slovenskej či českej Fortuna lige.

17.11.2022 16:30
1. Aissa Laidouni Foto:
Reprezentant Tuniska a hráč Ferencvárosu Aissa Laidouni je jediným futbalistom z maďarskej najvyššej súťaže, ktorý sa predstaví na MS.
debata

Na poslednom šampionáte v Rusku 2018 bol vyslancom Fortuna ligy aspoň reprezentant Panamy a hráč DAC Dunajská Streda Eric Davies. Jeho krajina sa teraz na MS nekvalifikovala a tentokrát reprezentační tréneri nesiahli po žiadnom inom futbalistovi z najvyššej slovenskej súťaže.

Hodnota kádrov všetkých účastníkov MS v Katare Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
32. Katar - 14 925 000 eur
Najdrahší hráč:...

No o moc lepšie na tom nie sú ani ďalšie krajiny stredoeurópskeho regiónu. Česká najvyššia súťaž napodobnila tú slovenskú, maďarská má jediného zástupcu. Je ním 25-ročný reprezentant Tuniska obliekajúci dres Ferencvárosu, Aïssa Laïdouni.

O trošku lepšie sú na tom rakúska Bundesliga a poľská Ekstraklasa. Aj keď v prípade našich severných susedov, ktorý sa pod vedením kapitána Roberta Lewandowského v Katare predstavia, by sa dal očakávať vyšší počet hráčov z domácej súťaže.

Celkovo sú štyria, v národnom tíme Poľska to sú Kamil Grosicki z Pogoňu Štetín, Artur Jędrzejczyk z Legie Varšava a Michal Skóraš z Lechu Pozňaň. Kvarteto dopĺňa srbský reprezentant Filip Mladenovič z Legie.

Napriek tomu, že Rakúsko – rovnako ako Slovensko a Česko – na MS nepostúpilo, dodalo na MS tiež štyroch futbalistov. A všetci pôsobia v Red Bulle Salzburg. Sú to Švajčiari Noah Okafor a Philipp Köhn, ďalej Chorvát Luka Sučič a Srb Strahinja Pavlovič.

Suverénne najväčším dodávateľom hráčov na šampionát je Anglicko. Z Premier league a nižších anglických súťaží si miesto v 32 výberoch vybojovalo až 164 futbalistov. Je to takmer 20 percent zo všetkých 831 nominovaných.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #MS 2022 Katar #Dauha