Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé správy z Kataru: Brutálne teplo, žiadny tieň a tá cena za veľké pivo

Katarskú Dauhu začínajú zapĺňať reprezentačné tímy, fanúšikovia a novinári z celého sveta. O prvé dojmy z dejiska majstrovstiev sveta sa podelil aj reportér BBC Nesta McGregor.

17.11.2022 15:00
Dauha, Katar Foto:
Panoráma katarskej Dauhy, dejiska MS vo futbale 2022.
debata (17)

McGregor najskôr zhodnotil fanúšikovskú fanzónu Mundial. Podľa neho je priestor pre priaznivcov príliš malý a prirovnal ho k veľkosti stredne veľkého hudobného festivalu vo Veľkej Británii.

Za neznesiteľné označil miestne horúčavy, ktoré sa šplhajú nad 32 stupňov Celzia. „Je veľmi horúco. Cesta do areálu Mundial na štadióny a späť je neznesiteľná a nepríjemná. Je horúco a betón pod nohami páli,“ uviedol McGregor.

Hodnota kádrov všetkých účastníkov MS v Katare Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
32. Katar - 14 925 000 eur
Najdrahší hráč:...

V meste pritom našiel veľmi málo miest, v ktorých by sa mohol pred ostrým slnkom ukryť. „Jediným miestom sú stany, ktorých je ale v priestoroch pre fanúšikov veľmi málo.“

Jednou z najfrekvento­vanejších otázok fanúšikov bola možnosť konzumácie alkoholu, ktorá je za normálnych okolností v Katare na verejnosti zakázaná.

„Alkohol je dostupný, ale pollitrové pivo stojí 12,5 libry,“ prezradil reportér. V prepočte tak fanúšikovia za jedno veľké pivo zaplatia vyše 14 eur. Za približne rovnakú sumu sa dá kúpiť aj džús a hamburger s hranolkami.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #Dauha #MS vo futbale