Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kauza dúhových pások: Američania pri podpore LGBTI+ pritvrdili

Osem európskych účastníkov šampionátu avizovalo, že v rámci iniciatívy "One Love" budú ich kapitáni na MS nosiť dúhové pásky v tvare srdca na podporu LGBTI+ komunity. Tím reprezentácie USA zašiel ešte ďalej.

14.11.2022 21:20
Al Rihla. Foto:
Al Rihla - oficiálna lopta majstrovstiev sveta v Katare.
debata (18)

Mnohí fanúšikovia, funkcionári aj experti dlhodobo kritizovali rozhodnutie FIFA udeliť šampionát Kataru vzhľadom na stav ľudských práv v krajine a jej postoj k homosexualite.

Pred pár dňami dokonca jeden z ambasádorov turnaja a bývalý reprezentant Kataru Khalid Salman uviedol, že homosexualita je duševná porucha a každý účastník MS by mal rešpektovať moslimské pravidlá.

737437114 Čítajte viac Kydať na šéfov sa nevyplatí. Ostrá spoveď vyjde Ronalda draho

Či napokon vybehnú kapitáni s dúhovými páskami na rukách a či tým naozaj porušia pravidlá FIFA o vyjadrení politického alebo iného názoru, bude známe po odohratí prvých duelov MS.

No reprezentácia USA sa dúhové farby rozhodla prezentovať na ešte viditeľnejšom mieste. V oficiálnom znaku federácie sa vedenie rozhodlo nahradiť červené pruhy dúhovými.

Mužstvo USA v pondelok trénovalo na štadióne Al Gharrafa v Al-Rayyane. Na obrázku z tréningu bol vyobrazený vynovený znak spolu so sloganom „Jeden národ“.

Počas posledných mesiacov veľa hráčov hovorilo o právach fanúšikov, ktorí plánujú vycestovať na turnaj na Blízky východ, najmä ľudí z LGBTQ+ komunity. Katar je tiež pod drobnohľadom kvôli zaobchádzaniu so zahraničnými robotníkmi.

Ján Pivarník. Čítajte viac Zlatý z Belehradu 1976 žiadal byt, bazén, kurty. Musel si to zaslúžiť

Výber USA odštartuje šampionát stretnutím proti Walesu o týždeň v pondelok a v skupine sa stretne ešte s Anglickom a Iránom. Cieľom Američanov je postup do osemfinále MS.

Šatne z iného sveta. Toto čaká hráčov v útrobách Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Pre hráčov sú v Katare pripravené luxusné šatne.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #americká futbalová reprezentácia #LGBTI+