Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postavil sa za ženy, hrozilo mu vylúčenie. Hrdina krajiny ide do Kataru

Útočník iránskej futbalovej reprezentácie Sardar Azmoun sa dostal do nemilosti vlády po tom, ako verejne prejavil solidaritu protestným hnutiam v krajine.

14.11.2022 10:15
Sardar Azmoun. Foto:
Sardar Azmoun sa predstaví na MS vo futbale po druhýkrát v kariére.
debata

V Irána sa verejnosť búri už od konca septembra, keď mravnostná polícia v krajine usmrtila Mahsu Aminiovú. Jej smrť vyvolala v krajine mohutné protesty proti policajnej brutalite.

A najpopulárnejší futbalista v krajine Azmun sa protestujúcich na Instagrame zastal. „V najhoršom prípade ma vyhodia z národného tímu. Žiadny problém. Obetoval by som to za jediný vlas iránskych žien,“ napísal vtedy útočník nemeckého Bayeru Leverkusen.

Milan Škriniar. Čítajte viac Pýta si veľa? Škriniarovu budúcnosť v Interi má vyriešiť milión eur

V priebehu nedele portál IranWire informoval, že Azmoun nemal byť v nominácii Iránu na svetový šampionát v Katare kvôli tlaku zo strany ministerstva športu a futbalovej federácie.

Napokon k najhoršiemu neprišlo a meno 27-ročného útočníka napokon v 25-člennom menoslove portugalského kouča Iránu Carlosa Queiroza nechýbalo.

Irán patrí k outsiderom v B-skupine majstrovstiev sveta, kde budú jeho súpermi reprezentácie Anglicka, USA a Walesu. Turnaj odštartuje tento tím už v pondelok 21. novembra zápasom proti Anglicku.

Šatne z iného sveta. Toto čaká hráčov v útrobách Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Pre hráčov sú v Katare pripravené luxusné šatne.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sardar Azmoun #iránska futbalová reprezentácia