Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez minúty ticha aj čiernych pások. Zosnulý miliardár riadi aj po smrti

Futbalový klub RB Lipsko privíta v utorok v Lige majstrov Real Madrid. A v súvislosti s úmrtím majiteľa a mecenáša klubu Dietricha Mateschitza nepripravujú v Lipsku nič špeciálne.

24.10.2022 15:00
Dietrich Mateschitz Foto:
Dietrich Mateschitz zomrel vo veku 79 rokov.
debata

Príčinou nie je to, že by to Lipsku zakázala Európska futbalová únia (UEFA). Dôvod je jednoduchší. Podľa informácií Bildu si miliardár v poslednej vôli sám určil, v akom duchu sa majú konať rozlúčky.

Pred zápasom Ligy majstrov proti Realu Madrid nebude minúta ticha ale minúta spomienky, počas ktorej by mali zaplnené tribúny spomínať na Mateschitza potleskom.

Dietrich Mateschitz Čítajte viac V F1 platil majstra sveta, dotoval Lipsko. Zomrel rakúsky mecenáš

Futbalisti RB Lipsko a aj RB Salzburg nastúpia na súboje v Lige majstrov bez čiernych pások na rukávoch. Nedôjde ani k čierno-bielej zmene loga na sociálnych sieťach, o ktorej sa pôvodne uvažovalo.

„Keďže je to v poslednej vôli, my to tak samozrejme zrealizujeme. Spomíname na človeka a vizionára, ktorému sme vďační za všetko, čo nám ako klubu umožnil,“ napísal vo vyhlásení klub.

Mateschitz založil spoločnosť na výrobu energetických nápojov v polovici 80-tych rokov a okrem motorizmu a tímu formuly 1 Red Bull spojil značku aj s mnohými extrémnymi športami, hokejom či futbalom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov vo futbale #RB Lipsko #Dietrich Mateschitz