Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na vzťahy s Ruskom je hrdý. Katarský princ ďakoval Putinovi za pomoc

Katarský korunný princ Tamím bin Hamad bin Chalífa al-Tání sa počas návštevy Kazachstanu poďakoval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za podporu organizácie MS vo futbale.

14.10.2022 13:27
Tamím bin Hamad bin Chalífa al-Tání a Vladimir... Foto:
Katarský korunný princ Tamím bin Hamad bin Chalífa al-Tání sa stretol v Kazachstane s Vladimirom Putinom.
debata (1)

Katar bude hostiť svetový šampionát od 20. novembra do 18. decembra 2022. Predchád­zajúce MS ešte v roku 2018 organizo­vali Rusi.

„Po úspešnej organizácii MS 2018 nám poskytli ruskí priatelia veľkú podporu pri príprave šampionátu. Ďakujeme za to a sme na tieto vzťahy hrdí. Bude to pokračovať až do konca MS. Som veľmi rád, že vás vidím, pán prezident. Ďakujem,“ povedal priamy dedič panovníka Kataru šejka Hamada bin Chalífu al-Táního. Nešpecifikoval však, v čom spočívala podpora ruskej strany.

Collage Maker-13-Oct-2022-12.21-PM Čítajte viac Nehoda v kúpeľni aj smrť v lietadle. Ikony, ktoré prišli o MS vo futbale

Putin poprial Kataru úspech pri organizácii vrcholného športového podujatia. „Robíme všetko, čo je v našich silách, pokiaľ ide o odovzdanie skúseností z prípravy na majstrovstvá sveta,“ uviedol Putin a vyjadril istotu, že šampionát bude úspešný.

Futbalová reprezentácia Ruska sa na MS 2022 nepredstaví. Mala o miestenku bojovať v play-off, no po rozpútaní vojny ruskou armádou na území Ukrajiny o túto možnosť prišla.

Katarská strana sa pri organizácii MS 2022 inšpirovala Ruskom v tom, že od fanúšikov požaduje okrem vstupeniek aj registráciu, v tomto prípade ide o tzv. Kartu Hayya. Iba s ňou bude možný vstup do krajiny aj na štadióny.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Katar #Hamad bin Chalífa al-Tání