Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebudú dresy, nebude logo. Útočník upozornil na problém Kanady

Futbalisti Kanady sa na MS vo futbale predstavia po dlhých 36 rokoch. A ako jediný tím nebudú mať na šampionáte novú kolekciu dresov. Hnev nad rozhodnutím spoločnosti Nike

24.09.2022 12:30
Austria Soccer Qatar Canada Foto: ,
Jonathan David po strelení gólu do bránky Kataru.
debata

Rozhorčenie nad rozhodnutím spoločnosti Nike dal netradičným spôsobom najavo útočník Kanady Jonathan David počas prípravného zápasu proti Kataru (2:0).

Po strelení druhého gólu svojho tímu si pravou rukou zakryl logo spoločnosti na drese, čím vyjadril protest nad kontroverziou o nových dresoch.

Kanada je jediným tímom, ktorý sa v Katare predstaví v starej kolekcii reprezentačných dresov. Pred šampionátom vydala Nike 13 dresov národný tímov, no ten kanadský ostal bez zmeny.

„Kanadské dresy budú rovnaké, ako nosili hráči počas posledného roka. Kanada Soccer je v inom cykle vývoja výrobku,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení, ktoré cituje Daily Mail.

725642947 Čítajte viac Liga národov: Senzácia v podaní Maďarov, Anglicko opúšťa elitu

Fanúšikovia Kanady nie sú jediný, ktorým sa tento krok Nike nepozdáva. „Aby som bol úprimný, nepáči sa mi to,“ povedal reprezentačný obranca Sam Adekugbe pre The Athletic. „Každý by mal dostať nový dres na MS, pretože ide o jedinečnú udalosť.“

Návrh a výroba nových dresov má trvať približne 18 mesiacov. Takže Kanaďania vybehnú na prvý duel MS 23. novembra proti Belgicku v rovnakých dresoch, v akých si postup na šampionát vybojovali.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanada #MS v Katare 2022 #Jonathan David