Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúhová iniciatíva na MS v Katare? Srbi ju odpískali hneď v zárodku

Kapitán srbskej futbalovej reprezentácie nebude nosiť počas MS v Katare na rukáve pásku v dúhových farbách. Tamojší zväz odmietol byť súčasťou iniciatívy One Love.

23.09.2022 11:30
647461955 Foto:
Dúhová kapitánska páska sa stala bežnou súčasťou zápasov v niektorých európskych súťažiach.
debata (13)

Iniciatíva sa snaží týmto spôsobom poukázať na kriminalizovanie vzťahov osôb rovnakého pohlavia v dejisku majstrovstiev sve­ta.

Otázne je, koľkí z trinástich európskych účastníkov šampionátu by na rukáve uprednostnilo dúhové farby pred národnými. Navyše pravidlá FIFA zakazujú účastníkom MS nosiť pásky, ktoré neschválila Medzinárodná futbalová federácia.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar porovnal Tarkoviča s Calzonom: Predtým sme ustupovali, teraz...

No Srbsko takúto pásku určite v Katare nosiť nebude. „Je pravda, že sme dostali žiadosť o vstup do iniciatívy a že sme na ňu nereagovali kladne, pretože sa sústredíme na futbal,“ cituje Telegraf generálneho sekretára Srbského futbalového zväzu Jovana Šurbatoviča.

Podľa neho je pre srbskú reprezentáciu neprijateľná akákoľvek forma aktivity, ktorá by mohla vyvolať provokácie u verejnosti a fanúšikov a mohla by byť chápaná ako forma politizácie.

Kylian Mbappé Čítajte viac Žiadny fastfood. Francúzi riešia spor Mbappého s krídelkami a hranolčekmi

„Zachovávame čisto športový a politicky neutrálny postoj. Vždy sme za univerzálne posolstvá ako Stop vojne a Mier. No otázka dúhovej pásky je pre našu spoločnosť citlivá a zbytočná,“ dodal Šurbatovič.

Najväčšie podujatia na svete Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
13. Zimné olympijské hry
Počet televíznych...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale #dúhové témy #Katar 2022