Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude vlajka Ukrajiny na MS, aj keď nepostúpila? Lewandowski to zariadi

Bývalý kanonier a tréner ukrajinskej reprezentácie Andrij Ševčenko odovzdal kapitánovi poľského národného tímu Robertovi Lewandowskému kapitánsku pásku v ukrajinských farbách.

20.09.2022 22:30
724531748 Foto:
Kapitán poľskej futbalovej reprezentácie (vpravo) s bývalým útočníkom Ukrajiny Andrijom Ševčenkom.
debata (7)

Lewandowski pri tej príležitosti sľúbil, že si pásku na znamenie podpory Ukrajine v konfliktu s Ruskom zoberie na majstrovstvá sveta v Katare.

Bývalý s súčasný kanonier sa stretli na Národnom futbalovom štadióne vo Varšave. „Táto páska pre mňa symbolizujme mnoho vecí v súvislosti mojou vlasťou. Chcel by som poďakovať tebe aj poľskému národu za podporu mojich krajanov,“ povedal bývalý útočník Dynama Kyjev, AC Miláno a Chelsea FC.

695871954 Čítajte viac Bez Ruska, ale s Bieloruskom. UEFA rozhodla o európskej kvalifikácii

Lewandowski patril od začiatku februárovej invázie k hlasným zástancom vyradenia Ruska z medzinárodných súťaží. „Nemôžeme predstierať, že sa nič nedeje,“ uviedol krátko predtým, než FIFA zakázala Rusku štart v play off o postup na MS v Katare.

„Považujem sa za človeka, ktorý silno podporuje Ukrajinu a pokúša sa jej pomáhať. Bude pre mňa česť vziať si túto pásku vo farbách Ukrajiny na MS,“ povedal v utorok Lewandowski.

Zatiaľ čo Poľsko na šampionát z play off postúpilo, Ukrajinu vyradil Wales. V Katare sa Lewandowski so spoluhráčmi stretnú v skupine s Argentínou, Mexikom a Saudskou Arábiou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrij Ševčenko #Robert Lewandowski