Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám sex s mužmi, zvyknite si. Katarský veľvyslanec si vypočul kritiku

Katarského veľvyslanca v Nemecku v pondelok vyzvali, aby Katar zrušil trest smrti za homosexualitu. Udialo sa tak na ľudskoprávnom kongrese, ktorý usporiadal Nemecký futbalový zväz (DFB).

20.09.2022 13:02
Dauha, MS vo futbale Foto: ,
Panoráma Dauhy, dejiska MS vo futbale.
debata (11)

Zástupca fanúšikov Dario Minden prešiel z nemčiny do angličtiny, aby počas kongresu vo Frankfurte nad Mohanom oslovil priamo katarského veľvyslanca Abdullu bin Mohammeda bin Sauda Al Thaniho.

„Som muž a milujem mužov. Prosím, nebuďte šokovaní zo sexu medzi mužmi. To je normálne. Tak si na to, prosím, zvyknite alebo sa držte mimo futbalu. Pretože najdôležitejším pravidlom vo futbale je, že futbal je pre každého," uviedol Minden.

2016 Paul Pogba Čítajte viac Namierili na mňa zbrane! Majster sveta Pogba prehovoril o vydieraní

Vzápätí pokračoval: „Takže zrušte trest smrti. Zrušte všetky tresty týkajúce sa sexuálnej a rodovej identity. Pravidlo, že futbal je pre každého, je také dôležité. Nemôžeme vám dovoliť, aby ste ho porušili, bez ohľadu na to, akí ste bohat."

Al Thani neskôr dostal možnosť odpovedať, ale jeho komentáre zostali mimo záznamu. Verejnosti bolo odvysielaných len úvodných 90 minút kongresu, pričom na podujatie neboli pozvaní žiadni novinári.

Hovorca DFB Steffen Simon podotkol, že niektorí účastníci kongresu mali požiadavku, aby ich vystúpenia neboli zverejnené. „Rešpektovali sme to,“ povedal.

723912942 Čítajte viac Zanechal po sebe štyri deti. Zomrel švajčiarsky futbalista, mal 34 rokov

Katarské zákony a spoločnosť sa v ostatnom desaťročí dostali pod zvýšenú kontrolu. Hlavný bezpečnostný predstaviteľ MS v Katare Abdulaziz Abdullah Al Ansari nedávno pre agentúru AP povedal, že fanúšikom by počas turnaja mohli odobrať dúhové vlajky, aby ich ochránili pred možnými útokmi.

Trval na tom, že LGBTQ páry budú počas MS v Katare vítané a akceptované napriek tomu, že vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia zostávajú v tejto konzervatívnej krajine Perzského zálivu kriminalizované.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v Katare 2022 #LGBTI+