Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popularita MS vzrástla. Futbal v Rusku videla polovica svetovej populácie

Aspoň časť tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku videlo na televíznych obrazovkách viac ako tri a pol miliardy ľudí.

23.12.2018 10:17
Ruskí fanúšikovia Foto: ,
Ruskí fanúšikovia na MS.
debata

To je viac ako polovica svetovej populácie staršej ako štyri roky. V porovnaní s predchádzajúcim šampionátom v Brazílii to predstavuje nárast o 2,2 percenta. Údaje o sledovanosti zverejnila Medzinárodná futbalová federácia FIFA.

Signál z Ruska mieril do všetkých krajín sveta. Doma videlo svetový futbal 3,3 miliardy divákov, ďalších viac ako tristo miliónov ho sledovalo v baroch a pri verejných produkciách. Dlhšie ako polhodiny vydržalo pri obrazovkách 2,5 miliardy divákov, čo je oproti Brazílii zvýšenie o 27 percent.

Najväčšej pozornosti sa tešilo finále medzi Francúzskom a Chorvátskom, ktoré prilákalo k obrazovkám 1,12 miliardy divákov.

Finále MS: Francúzsko - Chorvátsko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Hugo Lloris inkasuje gól z kopačky Ivana Perišiča.

Najviac vzrástla sledovanosť v Afrike a na Blízkom východe, kde pribudlo 66 percent divákov. Ázia naopak zaznamenala pokles o sedem percent. Napríklad v Číne, ktorej tím sa na MS nekvalifikoval, zaujímal šampionát len ​​18 percent obyvateľov. V Európe videlo aspoň kúsok turnaja 86 percent, v Južnej Amerike dokonca 96 percent populácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale